Jump to content

Tornával kezelhető a korai magömlés

2014. 04. 22. 11:10

A férfiak majdnem 40%-a szenved korai magömléstől. Ám egy új kutatás most reményt adhat számukra. Naponta pár perces edzéssel változtathatnak helyzetükön és egyúttal a magabiztosságukat is növelhetik.

A férfiak több, mint egyharmada szenved az élete egy bizonyos szakaszában korai magömléstől, azaz egy nemzetközi szervezet meghatátozása szerint egy percen belül elélveznek. Egy olasz kutatás szerint azonban a medencefenék izmainak feszesítésével nagyon hatékonyan lehet kezelni ezt a kellemetlen állapotot, akár már 12 hét gyakorlás után is.

Wendy Hurn urulógiai szakápoló szerint egyes embereknek érzékenyebbek az idegvégződései, de a nyomás, vagy a stressz is még inkább megnehezíti a problémát.

A medencefenéki izmok tornáztatása nemcsak az inkontinenciát gyógyítja, de a korai magömlés problémájára is megoldást nyújt. A tornához először is érdemes meghatározni, pontosan mely izmokról is beszélünk. Ehhez üljünk le kényelmesen, majd próbáljuk meg megfeszíteni az alsó izmainkat úgy, mintha egy szellentést akarnánk visszatartani. A medencefenéki gyakorlatoknál ezeket az izmokat kell a megfelelő technikával erősíteni. Állva, ülve, vagy fekve, a térdeket egymástól lazán eltartva feszítse meg a medencefenéki izmokat, és tartsa úgy, amennyi ideig csak tudja. Majd lazítsa el, pihenjen néhány másodpercet, és ismételje meg a gyakorlatot.

A cél az, hogy minden nap képesek legyünk tízszer tíz másodperces összehúzódásokat produkálni a kiváló eredmény érdekében.

Az olasz kísérletben részvevő férfiak a gyakorlatoknak köszönhetően szexuális teljesítményüket 31 másodpercről 146-ra tornázták fel, szó szerint, ami a magabiztosságukon is sokat lendített.

(Kép: sheknows.com)