Jump to content

Menjen templomba a jobb szexért!

2014. 04. 16. 15:50

Egy nagyívű felmérés szerint a templombajárás nem csak a lelki békénket adhatja meg, de jelentősen javítja a szexuális életünket is. A kutatók ugyanis azt tapasztalták, hogy azok a legelégedettebbek a nemi életükkel, akik rendszeresen látogatják az istentiszteleteket.

Ha Ön esetleg nem hívő, de mégis szeretné elégedettebbnek érezni magát társainál a lepedők között, talán megnyugtató lehet a hír: a manipulatív férfiak szintén jól teljesítettek az elégedettséget viszgáló tanulmányban, illetve a féltékenykedés is pozitívumnak számított ebben az esetben.

A kutatás, mely összesen 1284 18 és 90 év közötti portugál férfit és nőt kérdezett meg, azt vizsgálta, mennyibe változik a szexuális életünkkel való elégedettségünk az évek során. Ebből kiderült, hogy a legfontosabb befolyásoló tényezők a kor, a vallásosság, a családi állapot és a szerelmi kapcsolat típusa.

Az, hogy a hívők elégedettebbek a házaséletükkel, összefüggésben áll azokkal a korábbi kutatási eredményekkel, melyek szerint azok, akiknek kiegyensúlyozott az élete, harmonikus társadalmi kapcsolatokkal rendelkeznek és elégedettek a sorsukkal, egészségesebbek és a szexuális életük is inkább rendben van.

A házas sztátusz is sokat javít a helyzeten: az együtt élő emberek sokkal boldogabbak az ágyban, mint az elváltak, vagy egyedül élők. A férfiak közül két típus volt, akik a legelégedettebbnek vallották magukat: az egyik, akik előszeretettel manipulálják partnerüket, és örök bizonytalanságban tartják őket a kapcsolaton belül, a másik pedig akik féltékenykedőek, és szeretik birtokolni partnerüket.

Ami a korbeli elosztás illeti, a 60 évnél idősebbek voltak a legelégedetlenebbek szerelmi életükkel, minden bizonnyal azért, mert ez már nem volt számukra annyira fontos.

(Forrás: Daily Mail, kép: blindgossip.com)