Jump to content

Sztripperek az idősek otthonában

2014. 04. 14. 15:14

Egy New York-i idősek otthonát beperelték egy lakójuk családtagjai, amiért sztriptíztáncosokat béreltek fel, hogy egy kis örömöt és vidámságot csempésszenek unatkozó hölgylakóik szürke hétköznapjaiba.

Az Long Island-en található East Neck Idősek Otthonában élő öreg hölgy fia feljelentést tett a bíróságon, amiért vallásos édesanyját ilyen rettenetesen kellemetlen helyzetbe hozták. Franklin Youngblood vallomásában azt írja, egészen ledöbbent, amikor édesanyját meglátogatva egy különös fényképre lett figyelmes: a képen a kedves mama épp dollárbankókat tömköd egy fiatal férfitáncos bugyogójába. Ezért a család jelenleg egy „hétszámjegyű” kárpótlásért perel, számolt be róla a Telegraph.

A chippendale táncra az otthon pihenőszobájában került sor, a produkciónak számos idős lakó nézője volt. A vád szerint az öreg hölgy komoly fizikai és lelki sérülést szenvedett el, mivel „össze volt zavarodva, és nem értette, egy izmos, szinte meztelen férfi miért közeledik felé ily módon, és miért tekergeti köré a testét és a combjait.”

Youngblood úr ügyvédje ehhez még hozzátette:

-Bernice Youngblood (az édesanya, a szerk.) 85 évet leélt tisztességben, mint hagyománytisztelő baptista, keményen dolgozó hölgy. És ezek mindezt most beszennyezték.

Az otthon állítólag azzal védekezett a felmerült vádakra, hogy ők a sztriptíztáncosokat a „legjobb szándékkal” bérelték fel, csupán csak mint „szórakoztatási eseményt”. A lakók névtelenül szavaztak erre a programra, amelynek 250 dolláros költségét az otthon állta. Ebben ők semmilyen kivetnivalót nem látnak, hiszen végtére is teljes jogú felnőttekről van szó.

A vádirat szerint azonban a „gonosz” performansz csupán az ott dolgozók „perverz vágyait hivatott kielégíteni”, mivel a hölgy családja szerint Youngblood asszony „nincs abban a szellemi és fizikai állapotban, hogy meg tudja védeni magát” az ilyen hatásoktól.

-Legalább egy millió dolláros kártérítést követelünk. – jelentette ki a családot képviselő ügyvéd. –Az otthon azt ígérte, méltóságteljes körülmények között fognak az idősekről gondoskodni. Ez minden volt, csak nem méltóságteljes.

A botrány kirobbanása után szegény idős hölgyeknek úgy tűnik, egy időre be kell érniük a bridzsezéssel és a pletykálással, mint egyetlen szórakozási lehetőséggel.