Jump to content

Egy ital előtte, egy selfie utána

2014. 04. 08. 15:42

Itt az újabb csapás azoknak, akiknek már amúgy is elege volt abból, hogy a barátaik és ismerőseik a reggelijükről, ebédjükről, hétvégi sétájukról, esti partizásaikról, vagy a macskájukról posztolják ki a közösségi oldalakra képek tucatjait. Az új, őrületes trend neve: aftersex selfie.

Az Instagramot lassan elárasztják az új divat jegyében készült selfiek: párok fotózzák le magukat közvetlenül szex után, és teszik ki mindenki épülésére a közösségi oldalra.

Dr Chris Chelsher egyetemi oktató szerint ez egy újabb hozadéka annak a feljövőben levő jelenségnek, melynek során az emberek életük minden apró részletét megosztják a nagyvilággal a közösségi média különböző platformjain.

-A Facebook már több éve létező dolog, így az elvárások és elképzelések, hogy hogyan alkalmazzák a felhasználók az oldalt, fokozatosan ugyan, de kialakult mára. Az új, frissebb területeken azonban még nincsenek lefedve a ’játékszabályok’ és a használati elvek, ezért az emberek könnyen elfeledkeznek arról, hogy milyen veszélyekkel jár, ha túlságosan kitárulkoznak a nagyközönség előtt.

Ide sorolhatóak még az elmúlt idők egyéb bizarr trendjei is, például amikor egyesek selfie-t készítettek magukról hajléktalanok társaságában, vagy temetéseken fotózták magukat. (Talán még emlékeznek, Obama, Cameron és a szőke dán miniszter botrányára, akik Mandela temetésén kattintottak pár jól sikerült, mosolygós önarcképet...)

Dr Chesher szerint ezek az új trendek szándékosan feszegetik a társadalmi tabuk határait.

-Azzal, hogy a régi konvenciók határait feszegetik, pánikot, vagy erős ellenérzést akarnak kelteni az adott közösségi tereken. Szerinte a selfie-zés divatja mögött az a vágyunk is áll, hogy megpróbáljuk átformálni, illetve mi magunk megalkotni a rólunk kialakult képet.

(Forrás: Daily Mail)