Jump to content

Ultrahanggal a női orgazmus nyomában

2014. 03. 30. 14:43

Már egy évszázada vitatkoznak róla az orvosok, hogy valóban létezik-e két fajta női orgazmus, és ha igen, mennyiben és miért térnek el egymástól?

Két fajta női orgazmusról szoktunk beszélni: a klitorálisról (azaz a csikló stimulációját követő gyönyörről) és a vaginálisról, melyhez behatolás útján juttathatja partnernőjét a párja.

Francia nőgyógyászok ultrahangos vizsgálattal eredtek a rejtély nyomába: valóban másképp reagálunk a két különböző ingerre, illetve ha igen, vajon miért?

Hogy minderre fényt derítsenek azt vizsgálták, mennyiben változik meg a véráramlás a klitoriszban külső és belső stimuláció hatására. A vizsgálat során az orvosok a három alanyt ultrahangos gépekkel figyeltek meg. A gép a klitorisz idegrendszerének, és a véráram változásait figyelte külső és belső stimuláció során. Ebből kiderült, hogy a klitorisz külső stimulációja nem érinti a csikló belső gyökerét, a vaginális behatolás azonban mind a külső, mind a belső részét ingerli.

A francia kutatók arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a két különböző női orgazmus hátterében a csikló területének eltérő stimulációja áll, tehát a két különböző orgazmus teóriájának valóban van alapja.

(Kép: elitedaily.com)