Jump to content

A harmincasok a legelégedettebbek az ágyban?

2014. 03. 23. 11:08

Egy friss kutatás megállapította, hogy a nők 31, a férfiak 33 éves korukra érik el szexuális magabiztosságuk tetőfokát, illetve a régebb óta együtt háló párok sokkal kielégítőbb nemi életet tudhatnak maguknak –persze csak ha nem hagyják, hogy házaséletük rutinszerűvé váljon.

A kétezer 18 és 60 év közötti nőt és férfit vizsgáló tanulmány megállapította, hogy a 31 éves kor az, amikorra a nők szert tesznek annyi tapasztalatra az ágyban, hogy öntudatosak és határozottak legyen a lepedőakrobatikában. Sokat segít az is, hogy ilyenkorra már nagy valószínűséggel kibékültek saját testképükkel is. Amennyiben még szerető, stabil kapcsolatot is ápolnak szerelmükkel, az még inkább hozzásegíti őket a szabad erotikus önkifejezéshez.

Meglepő viszont, hogy a kutatás szerint hat évvel korábban, azaz a 25 éves korosztálynál tapasztalható a legalacsonyabb fokú szexuális magabiztosság. Ennek hátterében a nőknek az alakjukon való szűntelen aggódás, illetve a korosztálybeli nyomás állhat.

Ami a férfiakat illeti, a csúcspont náluk is a harmincas éveik elejére tehető. A szexuális életükkel legelégedettebb urak átlagéletkora 33 volt.

A kutatás, mely arra volt kiváncsi, mennyire érzik a megkérdezettek magukat elégedettnek és magabiztosnak az ágyban, arra a lehangoló eredményre is jutott, hogy négy emberből egy a szexuális életét nem értékeli kielégítőnek. A válaszadóknak csupán 12%-a tartotta kitűnőnek a szerelmi életét, míg a nagy átlag az egytől tízes skálán közepesnek értékelte.

A két fél között működő kémiát, a kommunikációt és a bizalmat sokkal fontosabbnak ítélték a jó szexuális kapcsolat szempontjából, mint azt, hogy mennyire vonzódnak a másikhoz. A válaszadók kevesebb, mint fele, csupán 44%-a találta jelenlegi szexuális partnerét jó szeretőnek, harmaduk viszont sokkal lesúlytóbb véleménnyel volt párjáról. Minden harmadik ember úgy nyilatkozott, hogy bezárva érzi magát egy unalmas, rutinszerű házaséletben, a megkérdezettek mintegy ötöde pedig ’gyakorlatilag nemlétezőként’ definiálta szexuális életét.

A kezdeményezést illetően is nagy eltérések tapasztalhatóak, a férfiaknak a fele, a nőknek pedig csak 15%-a jellemezte magát ebben aktív félként. Minnél több korábbi partnere volt valakinek, annál fontosabbnak érezte a puszta vonzalmat a jó szexuális élethez. Ezzel szemben tíz emberből négy nem látott összefüggést a szexuális partnerek száma és a jó teljesítőképesség között. Sőt, a megkérdezetteknek több, mint fele úgy gondolta, hogy minél régebb óta tart egy kapcsolat, annál élvezetesebbek az ágyjelenetek.

Azért a romantikának is jutott szerep: az emberek 44%-a őszintén hitt a szerelemben első pillantásra, 23%-uk pedig azt állította, megismerkedésük első perceitől tudta szerelméről, hogy ő Az Igazi.

A kutatást végző társkereső oldal szóvivője összefoglalva az eredményeket így nyilatkozott: -Mindenki vágyik az egészséges és boldog szexuális életre, de azt nem olyan könnyű megtalálni, vagy megtartani. Életünk során óhatatlanul lesznek kellemes, és csalódást keltő partnereink is. Harminc éves korunkra azonban már megbékélünk a testünkkel, nem aggódunk dolgokon feleslegesen, és jobban ki tudjuk fejezni magunkat az ágyban is. De nagyon fontos, hogy a hosszú távú, stabil kapcsolatunkban se hagyjuk, hogy rutinná váljon a szex.

(Kép: sheknows.com)