Jump to content

A macaron sütitrend

2014. 04. 27. 17:29

Valószínűleg már nincs olyan ember a Földön, aki ne hallott volna erről a kerek, színes sütiről, ami már divatőrületbe csapott át hónapok alatt. De mi is az a macaron pontosan?

A macaron tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze.

Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered; akkoriban ez a szó bármilyen apró, tojásfehérjéből és darált mandulából készülő édességet jelenthetett. Később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.

Kiváncsiak voltunk, hogy vajon tényleg ennyire jó-e, ezért kipróbáltuk. Nekünk túlságosan is édes volt, ráadásul egy darabért 300 forintot kértek el, ami egy kicsit túlzás. Több féle ízben árulják, a nutellától kezdve a madártejes vagy mályvacukros is létezik. Ajánlom a Kempinski hotel halljában lévő kis boltocskát, ahol legalább 20 fajta ízt meg lehet kóstolni.

Annyira sikeres lett ez a sütemény, hogy még kurzusok is indultak, hogy hogyan kell készíteni őket. Akinek felkeltette az érdeklődését, csak googlizz rá, biztos fogsz találni.

Ma már nem csak az íze miatt veszik, hanem design-ja miatt is. A szívárvány összes színében megtalálhatóak ezek a sütik, de elkérik az árát. Az Instagramon több ezer kép van a macaronokról, és már kínos, ha valaki nem ismeri. Egyébként kitűnő ajándék lányoknak, és jól passzol teához vagy kávéhoz.

Boltok:

Erzsébet tér 7-8, Kempinski

Millenáris Park, Sugarshop

Fotók:

www.reniphoto.blogspot.com

www.fablesandfocaccia.com

www.notsohumblepie.blogspot.com

www.welovebudapest.com