Jump to content

Barna bőr ősszel is? Nem létezhetetlen!

2024. 10. 13. 19:00

A barna bőr akkor is vágyunk lehet, ha már magunk mögött tudjuk a nyarat. Más-más kultúrákban és korokban ugyanis a barnább tónusú bőr az egészséget mutatja.

Csakhogy már jócskán kikophatott a nyári színünk, amelyet a nyaralás során szereztünk. Ám vannak olyan módszerek, amelyekkel némileg vissza lehet hozni a barnább bőrszínt. És nem a szoláriumra gondolunk.

Élelmiszerekkel

A béta-karotinban gazdag ételek hozzájárulhatnak a napbarnított bőr árnyalatához. Az édesburgonya, a sárgarépa vagy a sütőtök amúgy is kedvelt és finom alapanyagok. Ilyenkor ősszel pedig érdemes minél többet fogyasztani belőlük, hogy élettani hatásaikat is kiélvezzük és a bőrünket is „színezzék”. Nem lesz a bőr fekete, de mégis egészségesen barnább árnyalatúvá válhat.

Napozás

Azért, mert ősz van, még senki nem tiltja a napozást. A szabadban végzett bármilyen testmozgás, kerti munka vagy a célzott napozás is hozzájárul a barna bőr fenntartásához. Habár már nincs olyan ereje a napnak ebben az időszakban, mint nyáron, érdemes mértékkel a napon lenni és fényvédőt is szükséges használni.

Természetes olajok

Ha már napozunk, akkor ki lehet próbálni néhány természetes olaj hatását, amelyek fokozzák a napsugár hatását, de védik és hidratálják is a bőrt.  

D-vitamin

Amúgy is egy nagyon fontos vitamin, és bár önmagában a D-vitamin szintjétől nem lesz barnább a bőrünk, mégis egészségesebb hatást kelt.

Önbarnító krém

Az önbarnító krémek dihidroxiaceton (DHA) nevű összetevőt tartalmaznak, amely reakcióba lép a bőr felső rétegében lévő aminosavakkal, így barnás árnyalatot ad a bőrnek. Mielőtt nekiesnénk a barnításnak szükséges bőrradírt alkalmazni és aztán egységesen felkenni a krémet. Így nem lesz foltos a bőr. Ez egy remek módszere annak, hogy gyorsan barnássá váljon a tónusunk, cserébe viszont rövid ideig tart ez a szín.

Smink

Ha csak az arcon és test egy bizonyos részén szeretnénk napbarnított hatást kelteni, arra remek lehetőséget kínálnak az alapozók vagy akár a színezett hidratáló krémek. Természetesen léteznek már olyan testápolók, amelyek az egész testre alkalmazhatóak, azonban nem szabad azonnal csodát remélni a terméktől, mert fokozatosan éri el a kívánt hatást.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)