Jump to content

Hosszú a hajad, de hűsítőnek szeretnéd érezni? Így csináld!

2024. 06. 30. 19:00

Hosszú hajúként talán kicsit még extrémebb lehet a nyári kánikula. De csak akkor, ha nincs a kezedben megoldás. Mi adunk!

A hosszú haj nyáron olykor az elviselhetetlen kategóriát testesítheti meg, ha nem tudunk azzal mit kezdeni. Kiengedve tényleg idegesítő, mert ragad az ember nedves testéhez, ezért valamit kezdünk vele. A legegyszerűbb egyszerű copfba kötni és jól is funkcionálhat így, de ha ennél többre és jobbra vágysz, akkor kövesd a tanácsainkat!

Kiengedve is meg nem is

Ha nincs akkora hőség, hogy a komfortérzetedet rontaná, de a szemedbe lógó hajszálak idegesítenek, akkor az oldalsó tincsek leválasztásával és azok hátul történő összefogásával új karaktert és frizurát engedsz meg magadnak, ami nemcsak praktikus, de igazán nőies.

Kontyosan

Nem kell túl nagy szakértelem és túl sok eszköz sem ahhoz, hogy egy laza kontyot tekerj a fejed tetejére, amely a nyakad, tarkód szellőzését engedi meg. Fogd össze a hajadat és tekerd addig, amíg körkörösen fel nem tudod csavarni egy konttyá, végül rögzítsd hullámcsattal vagy hajgumival.

Copf

A copfban az a jó, hogy sokféleképp megcsinálhatod. Kötheted lejjebb, feljebb. Csinálhatod szorosra és lazára, de hagyhatsz ki kisebb tincseket is, ami megbolondíthatja a megjelenésedet. Sőt a copfodat akár össze is fonhatod. Díszítheted kedvedre, használhatsz csatokat, szalagokat, kendőt is az összefogott hajadhoz.

Copf vagy konty? Ok, de gyöngyösen!

Az egyszerűen összefogott haj, vagy a kontyba tekert tincseket is lehet ünnepélyesebb és adhat alkalmibb megjelenést, ha azt díszes, gyöngyös csattal, hajdísszel bolondítod meg.

Konty fonatból

Némi technikát és gyakorlást igényel, de az oldalsó tincsekből készített fonatot fog hozzá a többihez és abból készíts hátul és alul egy laza kontyot.

Hajpánttal

Az összefogott haj nem garancia arra, hogy nem omlik a szemedbe. Ha biztosra szeretnél menni és a nagy hőségben semmiképp sem szeretnél a hajaddal hadakozni, akkor tegyél vékony hajpántot a hajadba, amely egyben tartja a rakoncátlan hajszálakat.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)