Jump to content

Nem kell zsírosnak lennie a hajadnak, ha jól csinálod

2024. 04. 10. 19:00

Nem kell sem szégyenkezni, sem takargatni a hajadat, ha épp zsírosabb a kelleténél, de a hajmosás opciója nem kivitelezhető.

Van az a helyzet, amikor vagy nincs időd a hajmosásra, vagy a két mosás közötti időt szeretnéd megnövelni, de a hajad állapota már segítségért kiált. Van néhány segítő módszer, amelyeket jó, ha megjegyzel és elsajátítod, mert egyszerűbbé és nagyszerűbbé tehetik a mindennapjaidat.

Szárazsampon

Gondoltak a gyorsan zsírosodó hajú emberekre és gyártottak is egy terméket, amelyet könnyen be lehet vetni, ha nincs idő hajmosásra. Egyszerűen csak a hajtőre kell szórni és belemasszírozni a hajszálakba. A porszerű anyag eloszlatásával felfrissül a frizura és nyoma sem marad a zsírosságnak.

Szárazsampon helyett

Nincs otthon szárazsampon? Megoldódik a problémád, ha van otthon hintőpor. Ugyanazt a célt tudja szolgálni és mivel az illata is jó, így hasonló hatás érhető el. A folyamatot is hasonlóan kell elvégezni.

Almaecetes spray

Ha nincs időd hajmosásra, akkor arra mégiscsak szánj kis időt, hogy egy szórófejes flakonba készíts 1,5 dl vízbe csepegtetett almaecetet (5 csepp), majd ezzel fújd be a hajadat. Masszírozd a hajadba, majd fésüld át az egészet. Azt fogod tapasztalni, hogy felfrissült a frizurád és még a fejbőröd is könnyedebbé vált.

Tupír

Lehet, hogy nem szívleled a hajformázásnak ezt a módját, de van, amikor nagyon jót tesz. Ha alaposan átfésülöd a hajadat, azzal a zsírmennyiséget oszlatod el jobban a hajszálakon és már nem leszel olyan, mintha leöntöttek volna. Ha pedig egy sűrűbb fésűvel megcsinálod a tupírt, akkor is ezt teszed és a nem frissen mosott hajad még jobban is fogja tartani az új formáját, így akár jobbá is tehető a helyzet, mint azt gondolnád.

Fonat vagy konty

Az alaposan átfésült és nem frissen mosott haj sokkal jobban kezelhető, mert nem csúsznak ki az ujjaid közül a tincsek. Tehát készíts magadnak fonatot vagy kontyot és hogy még jobban eltereld a figyelmet, használj divatos kiegészítőket a hajadba.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)