Jump to content

Építsd fel a saját körmeidet műköröm helyett

2023. 06. 14. 19:00

Megváltozott a gazdasági helyzet, ennek megfelelően pedig sokkal jobban ügyelünk arra, hogy mire és mennyit adunk ki. Sokunknak át kell gondolni, hogy mi az, amiről le tudunk mondani.

A családi kassza mostanában mintha könnyebben kiürülne. A bevételek összege nem változik, de a kiadások megsokszorozódtak. Bizonyos extra szolgáltatásokról akár le is kellett mondanunk annak érdekében, hogy át tudjuk csoportosítani a pénzt. Ilyen lehet az éttermi látogatás, a fodrászhoz, kozmetikus, manikűröshöz tett látogatás ritkítása.

A szép kezek fontos benyomást keltenek és ehhez sokan a manikűrösök műkörömépítési technikáját hívják segítségül. Csakhogy mindez plusz kiadás, ráadásul akár havonta több látogatást is igényel az, hogy a műkörmök szépen mutassanak.

Ha te is manikűrösnél csináltattad meg a körmeidet, de erre ezentúl nem szeretnél plusz összeget kiadni, akkor a saját körmeidet érdemes megerősíteni, széppé tenni.

 

Ápold

A körmeidet rendszeresen kell ápolni. Vágd le őket megfelelő hosszúságúra, és reszeld le az éles széleket. A körömágy környékét tartsd tisztán, távolítsd el a köröm alól felgyülemlett szennyeződéseket. Kerüld a durva kezelést és a túlzottan erőteljes körömápolást. Ne harapd, tépd vagy használd a körmeidet olyan eszközökkel, amelyek károsíthatják vagy gyengíthetik őket.

Hidratálj

A köröm és a körömágy hidratálása fontos a rugalmas és erős körmök érdekében. Használj körömápoló olajat vagy hidratáló krémet, és masszírozd be őket rendszeresen a körmeidbe és a körömágyba.

Táplálkozz egészségesen

A megfelelő táplálkozás fontos a köröm egészségének fenntartásához. Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákat, hüvelyeseket és fehérjét. A köröm erősítésében segíthetnek a tápanyagok, például a biotin, a kalcium és a C-vitamin.

Kerüld a káros anyagokat

A köröm egészségét ronthatják a káros vegyi anyagok, például az erős oldószerek és a körömlakklemosók. Kerüld ezeknek a termékeknek a használatát, vagy viselj védőkesztyűt, ha szükséges.

 

Csináld magad

Ha szeretnéd feldobni a körmeidet, használj körömlakkot vagy ápolókat. Válassz olyan termékeket, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat, és előnyben részesítsd a tápláló összetevőket tartalmazó készítményeket.

A műköröm eltávolítása után adj időt magadnak. A saját körmöd megerősítése nem fog egyik napról a másikra megtörténni még akkor sem, ha a fentieket pontról pontra betartod. Azonban ezzel nemcsak költséghatékonyabb, de természetesebbé is válsz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)