Jump to content

Gyors és hatékony barnulás szolárium helyett

2023. 05. 24. 19:00

Ahogy mondani szokták, tavasszal, sőt már a karácsonyi ünnepek után sokan megkezdik az úgynevezett bikinitest előkészítését. Te hogy állsz ezzel?

Akár újévi fogadalomként, akár csak megelégelve a felszaladt plusz kilókat, sokan belekezdenek az életmódváltásba, amelybe beletartozik az egészséges étkezés, a mozgás. Ha sikerül magukat tartani az elhatározáshoz, akkor jó eséllyel a bikiniszezon idejére kényelmesen megszabadulnak az úszógumitól, könnyebbnek érzik magukat.

Ahogy beköszönt a jó idő, úgy telnek meg az edzőtermek, a parkok mozogni vágyókkal. Ugyanakkor a szoláriumok is nagy üzemben működnek, hogy a bikinitest mellett az napbarnított is legyen. A szolárium veszélyeire számos módon és alkalommal felhívják a barnulni vágyók figyelmét. Nem szabad túlzásba esni, de akár más módszerekre is bízhatjuk bőrünk barnítását.

Az otthoni és természetes barna bőr elérése számos módon lehetséges. Itt van néhány tipp és technika:

 

Napozás

Na bumm! Ezzel újat bizonyára nem írtunk, de mégis vegyük számításba, mert ezért még csak fizetni sem kell. Viszont éppúgy, mint a szolárium esetében, napozáskor is ügyelni kell a mértékletességre, valamint a megfelelő napvédelemről is gondoskodjunk. Használjunk naptejet, amely megfelelő fényvédő faktorral rendelkezik, és ne tartózkodjunk a napon sok időt és azt főleg ne a délre időzítsük.

Barnító krémek és spray-k

A piacon számos otthoni használatra kapható barnító krém és spray található. Ezek a termékek tartalmaznak egyfajta színezéket, amely azonnali barnaságot eredményez. Fontos azonban, hogy alaposan olvassuk el a használati utasításokat, és teszteld a terméket először egy kisebb területen, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem okoz allergiás reakciót vagy egyenetlen elszíneződést.

Önbarnító krémek

Az önbarnító krémek egy másik hatékony módja a természetes barnaság elérésének. Ezek a krémek tartalmaznak olyan összetevőket, mint például a dihidroxi-acetón, amely kölcsönhatásba lép a bőr felső rétegének aminosavával, és ezáltal barna színt eredményez. Használatuk előtt alaposan zuhanyozzunk le és távolítsuk el az elhalt hámsejteket, majd egyenletesen vigyük fel krémet az egész testre. Ügyeljünk a különösen száraz területekre, mint például a térdek és a könyökök.

Fontos megjegyezni, hogy minden bőr más, és egyes módszerek hatékonyabban működhetnek, mint mások. Mindig fontos azonban, hogy tartsd szem előtt a bőr egészségét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)