Jump to content

Csak azért, mert hétköznapi még lehet elegáns(abb)

2023. 04. 23. 19:00

Szeretjük kényelemben érezni magunkat. Nemcsak természetes vágyunk, hanem erre törekszünk általában az élet minden területén. Azonban jól tudjuk, hogy nem minden kényelmes, ami szép.

Mennyire jellemző rád, hogy amikor csak teheted, felkapod a legkényelmesebb ruhádat és legszívesebben abban lennél mindig? Sokak munkahelye mindezt nem teszi lehetővé. Nemcsak előírás az elegáns viselet, de csúnyán is festene.

Azonban az sincs kőbe vésve, hogy a kényelmes öltözés egyenlőt jelent azzal, hogy semmi elegáns nem lehet benne és nem viselhető akár a munkahelyen is.

A farmer régóta kedvenc anyag, amelyből kabát, nadrág, ruha, szoknya vagy ing is készülhet. Farmer nadrághoz, szoknyához felvehetünk egy kényelmes inget, és egy sállal megbolondítva a hétköznapi ruházat egycsapásra elegánssá is válik. A kényelem része kipipálva, így mi sem érezzük magunkat kellemetlenül, de az ilyen stílus bárhol megállja a helyét. Magassarkúval ugyan csinosabb, nőiesebb hatást kelthetünk, de az sokaknak nem a kényelmet jelenti, úgyhogy akár balerinával, de még sportos sneakerrel is rendben van.

Ha a nadrág vagy szoknya kényelmes, ne rontsuk el olyan felsővel, amelyben feszélyezve érezzük magunkat. Egy kényelmes blézer vagy pulóver nemcsak ápol és eltakar, de még melegít is és a réteges öltözködést biztosítja. Ha túl meleg lenne, akkor a pulóvertől

megszabadulhatunk, de még mindig az elegancia jegyében járva, azt ráfektethetjük a vállainkra.

Egy csinos, nőies válltáska, apró hátizsák tartalmazhatja a mindennapi fontos tartozékokat, ugyanakkor hasznos és elegáns kiegészítője lehet a megjelenésünknek.

Az ékszerek mindig is kedveltek a nők körében. Minél jobb az idő, annál többet mutathatunk magunkból és így az ékszerek is jobban érvényesülhetnek. A nyári időszakan igazán csinos viselet lehet a bokalánc, a merészebbek a derekukat megmutatva derékláncot is villanthatnak.

Ám egy egyszerű, de annál nagyszerűbb nyaklánc is az elegancia jegyében emeli ki a dekoltázst vagy a nyakat.

Egyre naposabb napokat élünk, és előkerülhetnek a napszemüvegek, de akár a kalapok is. Habár ezeket a munkahelyen nem viseljük, de az utcán eleganciát mutatnak amellett, hogy hasznos funkciót is betöltenek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)