Jump to content

Tréningezd a zsírosodásra hajlamos hajadat!

2022. 11. 15. 19:00

A száraz hajjal rendelkezőknek akár kéthetente is elég a hajmosás. Erről még álmodozniuk is kár azoknak, akiknek zsíros a hajuk. De nincs minden veszve.

Nincs mit tenni, a genetika az genetika. Azon változtatni nem tudunk, de a zsíros haj nem ilyen. Lehet azon segíteni, hogy ritkábban érezzük magunkat slamposnak és a hajmosás ne a napin rutin részét jelentse. Ehhez viszont néhány szabályt be kell tartani.

Ne minden nap

A frissesség érzésére vágyik mindenki, de lehet, hogy aki előző nap mosott hajat, másnap már oda ez az érzés. Nyugodtan nyúlj olyan természetes anyaghoz, mint az almaecet. Ha nemrég mostál hajat, de mégis ápolatlannak érzed magad, akkor dobd be az almaecetet. Samponozás nélkül öblítsd le a hajadat vízzel, majd ezzel a csodaszerrel. Az ecet szaga hamar elpárolod és marad a frissen mosott haj érzése.

Jó minőség

A sampon és a balzsam amúgy is az ápolt frizura alapját jelenti, mindegy, hogy milyen típusba tartozunk. A zsíros haj esetében azonban fokozottabban ügyelni kell arra, hogy minőségi terméket vásároljunk. Akár a fodrász is tud ebben segítséget nyújtani. Ha megvan az a termék, amely reményt adhat a tartósabb laza, puha és frissen mosott érzést nyújtó hajnak, akkor abból érdemes a sampont és a balzsamot is beszerezni. Ha tényleg bevált, akkor ragaszkodjunk is ehhez.

Sorrend

Hogy mosol hajat? Fogadjunk először jön a sampon, amit követ a balzsam. Nos, zsírosodásra hajlamos haj esetében ezt fordítsd meg. A balzsam ugyanis elnehezíti a hajszálakat és frissen mosottan sem azt az érzetet kapod, mint szeretnéd. Az ápolásra azonban mindenképp szükség van, ezért amikor már vizes a hajad, használd a balzsamot, de leginkább csak a hajvégeken.

Szárazon

Mentőövet nyújt a zsíros hajnak a szárazsampon. Legalább egy nappal megnyújtható a hajmosások közötti idő. Nemcsak látványban és volumenben hat, de a legtöbb kellemes illatot is hagy maga után, így tényleg növeli a komforthatást.

Edd szárazabbra

Igen, az étkezéssel is befolyásolható a haj zsírossága. Naná, hogy nem cukrot, édességet kell enni. Jöhet a változatos, de vitaminokban gazdag táplálkozás. Nemcsak a hajad, de az egész tested hálás lesz érte.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)