Jump to content

Nem csodaszer, de csodás szer a szérum

2022. 08. 22. 19:00

Csak térj be egy drogériába és eléd tárul a kozmetikumok Kánaánja. A bőség jó, de egyben nehézséget is jelent abban, hogy a megfelelő terméket kiválasszuk.

Évente eljutunk kozmetikushoz, hogy szakszerű kezek tegyék rendbe a bőrünket. Az ők szaktudásukra bízzuk magunkat, akik többféle kenceficét alkalmaznak, hogy a problémák javát elhárítsák, ahol kell, ott feltöltsenek, eltávolítsanak, simítsanak, hidratáljanak. Ma már azonban nemcsak a kozmetikusok kezében van a hatalom, hanem a drogériákban is. Ha a feltett szándékod, hogy az arcbőröddel foglalkozz, akkor bizony széles választék fogad: köztük arctisztítók, krémek, szérumok.

A szérum szó önmagában olyat sejtet, ami a bőr számára extra segítséget jelent annak hidratálásában, a fiatalság megtartásában és a ránctalanításban. A szérum azt sejteti, hogy az egy olyan csodakészítmény az arcbőrnek, amely egyszerre és egy termékként állítja vissza a bőr egyensúlyát. Tényleg csodálatos találmány, de ha sem használata előtt, sem azután nem törődünk a bőrünkkel, akkor a csoda nem fog működni. Egyszóval a szérumot be lehet építeni a mindennapi szépségápolásba, de annak használata nem váltja ki sem a naponta elvégzett arctisztítást, sem a rendszeres hidratálást. A szérumtól függ, hogy milyen gyakran érdemes használni és ezt be is kell tartani.

Ha úgy gondoljuk, hogy a szérum majd minden bőrbajunkat megoldja, akkor felejtsük el. Ha nem történik használata előtt alapos bőrtisztítás, akkor a szérum használatával csak tetézhetjük a bajt. Vagyis nem elhanyagolható az arctisztítás. Csak ezután használható a szérum.

Nem úgy kell kezelni, mint bármelyik maszkot, amelyet száradás és hatás után le kell húzni vagy mosni. Szérum esetében ez vétek. Rajta kell hagyni a bőrön, hogy az beszívódjon a mélyebb rétegekbe és csak így tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Tiszteljük meg a bőrünket azzal, hogy nem egy nap alatt akarjuk eltüntetni sem a ráncokat, sem a táskákat, és még csak a bőrhibákat sem. Habár sokféle szérum kapható, ne alkalmazzunk egyszerre csak maximum kettőt. És hagyjunk időt annak, hogy kifejtsék a hatásukat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pexels)