Jump to content

Csináld úgy, hogy ne törjön tovább

2022. 08. 19. 19:00

A nyár megviselheti az embert. Nemcsak a kínzó kánikula gyötörhet meg, de számolni lehet a napégéssel, valamint a bőr és a haj száradása is gondot jelenthet.

A strandolás, nyaralás időszakában nem gondolunk minden percben arra, hogy a strand vagy a sós víz, majd az után történő hajszárításnak, a nap által kiszívott hajnak milyen következményei lehetnek. A bajjal már csak akkor foglalkozunk, ha bekövetkezett.

Sokat tehetünk a különböző hajat ápoló termékek használatával, amelyek nemcsak könnyebb fésülést, de a haj egészségét is szolgálják. Ezek közül egyik fontos a hajvég töredezettségének megakadályozása.

Használsz ilyen termékeket, mégis a hajvég töredezését tapasztalod? Tedd meg ezt a hajadért!

A klóros víz, a napfény és az UV-sugárzás, valamint az állandó szárítás, fésülés, hajformázás roncsolja a hajszálakat. A különféle samponok, balzsamok, pakolások használata mellett is töredezetté válhat a haj. Ha nem szeretnéd, hogy állandósuljon ez az állapot, akkor térj át sokkal természetesebb megoldásra. Sok esetben ezekkel a házi megoldásokkal is pontosan úgy kell eljárni, mint a boltban vásárolt termékekkel. A megmosott és még nedves hajra kell rákenni/fújni a természetes anyagot és ettől várható a „csoda”.

Avokádós pakolás

Szükséged lesz fél avokádóra, 1 tojásra, 1 evőkanál mézre és ugyanennyi olívaolajra. A pépesített avokádóhoz adagold a további alapanyagokat és keverd össze úgy, hogy egyneművé álljon össze a massza. A megmosott hajadra vidd fel a magad készítette pakolást és 20 perc múlva mosd le. Kéthetente nyugodtan használhatod, hogy egészséges legyen a hajvéged.

 

Rozmaring teával

A teát csak télen, hidegben tudod elképzelni? Pedig jót tehet a hajadnak is. Főleg, ha a teát rozmaringból készíted el. A friss rozmaringból készült teát úgy kell elkészíteni, mint bármelyik másikat. Miután hagytad kihűlni a teát, szűrd le és öntsd szórófejes flakonba, hogy aztán a frissen mosott, még nedves hajadra rá tudd fújni.

A jó hír, hogy nemcsak a töredezett hajvéget „gyógyítja” a rozmaring, hanem a hajhullás megállításában, a hajnövekedés beindításában is segít.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)