Jump to content

Húsvétolás körömben

2022. 04. 15. 19:00

Mindenki örül a tavasznak, a napfénynek, a nyíló természetnek. Erre az időszakra esik a húsvét is, amely több szinten előtérbe kerülhet, akár a körömtrendben is.

Minden évszaknak megvan a maga divatja, színe. A húsvétkor használt szimbólumok a körmökön is megmutatkozhatnak.

Aki saját kezűleg készíti körmei mintáját, az bízhat a különböző matricákban, mert azokat nem lehet túlságosan elrontani. Azok között is megtalálható a tavaszhoz és Jézus feltámadásának ünnepéhez köthető színek. A tojás, nyuszi, csibe minta nemcsak cuki, de kimondottan alkalmi viselet lehet ebben az időszakban. 

Aki bevállalósabb, az maga készíthet nyuszi mintát a körmeire. A nude alapra felfestett nyuszika jól mutat és még jobban feldobhatjuk a kezeinket, ha törött tojáshéjra emlékeztető darabokat festünk fel a végekre.

Ha nem vagyunk jók egész alakos nyusziban, akkor az élethű állat felfestése sem fog menni (az ügyesebbek megpróbálhatják), de két nyuszifül még a rajzolni nem tudók számára is kivitelezhető művelet.

Hímes tojáshoz hasonló mintákkal is meg lehet bolondítani a kezeinket. A pasztell alapon használt különféle minták és színek kombinációja tökéletes a köröm tojásra emlékeztető alakjával. Tényleg, mintha húsvéti kosárba nyúltunk volna.

Ha tojás egyszerűbb változatát szeretnénk megvalósítani, akkor elegendő az alapszínre némi szeplőt pingálni. Egyszerű és nagyszerű.

Húsvétkor már javában nyílnak a virágok, így nem lövünk mellé akkor sem, ha virágokkal díszítünk. Lehet ez matrica, vagy festett, igazán stílusos lesz.

Ha egyszínű körmökben gondolkodunk, akkor az most legyen piros, tekintettel a piros tojásra. Ugyanakkor a pasztell géllakok szivárványos tündöklése is lehet csábító és nagyszerű megoldás.

Szakemberre is bízhatjuk magunkat, aki bizonyára felül fogja múlni képzeleteinket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pexels)