Jump to content

Ha a cél a lapos has, ezekkel az alapanyagokkal próbálkozz

2022. 04. 14. 19:00

Még távolabbi(nak tűnik) a bikiniszezon, de arra már most érdemes rágyúrni. Ha csak a hasadat formáznád, íme néhány ötlet!

Nagyon sokan okosan és tudatosan állnak a nyár elé és már januárban – akár újévi fogadalom gyanánt – megkezdik az egészséges életmódra váltást. A mozgás és a táplálkozás kéz a kézben jár ahhoz, hogy az egészségünkért és az alakunkért is tegyünk valamit. Ha azonban éppen csak a pocakoddal nem vagy kibékülve és a puffadástól nem lapos a hasad, akkor érdemes tudnod néhány ételről, amelyet bátran fogyaszthatsz, mert nem puffaszt.

Mindenki számára ismerős az a kellemetlen állapot, amikor feszül a has és sehogy, semmi sem kényelmes. A legrosszabb, ha mindez egy olyan alkalomkor jelentkezik, amikor szűk ruhába bújnánk. Ha valamilyen alkalomra készülünk és szeretnénk a legjobb formánkat mutatni, akkor ezekből az alapanyagokból fogyasszunk és elkerülhető a lufi érzés:

Víz

Igyunk sokat. Se béka nem fog nőni a hasunkban és nem is árthat meg. A szervezet ugyanis a sok folyadékkal kiegyensúlyozottan tudja végezni a folyadékháztartás egyensúlyának megtartását.

Uborka

A vízen túl azonban a folyadékban bőséges alapanyaggal, mint az uborka is hasonló eredményt lehet elérni. Ezentúl még kalóriában is szegény, valamint remekül illik sokféle ételhez.

Görögdinnye

Valószínűleg az előzőek olvasásakor azonnal eszünkbe jut a dinnye. Igen, a görögdinnye is hasonlóan lapos hasat eredményezhet. Természetesen ennek feltétele az, hogy ne egy nagyobb görögdinnyét faljunk be. A mértékletes dinnyeevés feltölt kalóriával, energiával, megfelelő mennyiségű folyadékkal.

Banán

Remek gyümölcs, mert kellemesen édes, megtölti a gyomrot, de nem puffaszt. Mivel káliumban is bővelkedő gyümölcsről van szó, így a lapos has elérése céljából szinte kötelező lenne fogyasztani. Ez pedig éppen a káliumnak köszönhető, mert a sóháztartás egyensúlyozásában segít.

Joghurt

A krémes, natúr joghurtban lévő jótékony hatású baktériumok a bélflóra minőségét erősítik és ez az emésztést is segíti. Gazdag proteinben. Sokan azért ódzkodnak, mert túlságosan fanyar, de banánnal vegyítve már laktató, finom haslaposítót kapunk.

Tojás

Gyakori reggeli alapanyagunk, de ha csak fehérjéből készítünk omlettet, akkor nem leszünk azonnal éhesek, de nem is püffeszti fel a hasat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)