Jump to content

Fogynál? Így tedd jól!

2022. 02. 16. 19:00

Talán elcsépelt, de újévi fogadalomként sokak fejében az életmódváltás és/vagy fogyás gondolata születik meg. Az elgondolás jó, de tettek nélkül semmit sem ér.

Nemcsak a szilveszter válthat ki az emberben olyan jövőképet, hogy odafigyeléssel tudatosan megváltoztatják az életüket, az életükhöz való hozzáállást. Leginkább a plusz kilóktól akarunk megszabadulni, ugyanakkor az egészség visszaállítása, megőrzése és fenntartása is legalább ilyen fontos szempont lehet. Hiába a határozottság, ha azt nem követi eltökéltség.

Már február közepén járunk, de most sem késő tenni azért, hogy formába hozzuk a testünket. Nemcsak a bikini szezont tartva szem előtt, hanem a túlsúlyból adódó egészségügyi kockázatokkal számolva is érdemes megvalósítani. Hogyan álljunk neki most?

Nem is az a kérdés, hogyan kezdjünk bele, hanem sokkal inkább az, mit csináljunk, hogy ne szenvedjük meg, de a célunkat is megvalósítsuk.

Folyadékpótlás

Nincs még nyár, hogy a szervezetünk szomjúsággal jelezze vízhiányát. Ebben az időszakban sokkal nagyobb kihívást jelenthet a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Márpedig a hidratálás mindenko r nagyon fontos. Ha a fogyást szeretnénk segíteni, akkor ügyeljünk a bevitelre. Olykor a test meg is tréfálhat. A szomjúságot ugyanis érezhetjük úgy is, mintha éhesek lennénk. Mielőtt falni kezdenénk, igyunk meg egy pohár vizet. Ha ezután is fennáll az éhség, akkor tényleg enni kell. Máskülönben pusztán szomjúságról volt szó, vagyis nem kell feleslegesen megterhelni a pocakot.

Ne kínozzuk magunkat!

A fogyás szó magában rejti azt, hogy kínozni kell magunkat azzal, hogy finom falatokat nélkülözünk. Csakhogy ezt követheti olyan falásroham, amely pillanatok alatt megsemmisíti a fogyásra szánt energiánkat. Éppen ezért a súlycsökkentés lehet élvezetes is. Törekedjünk arra, hogy egészséges ételek kerüljenek a tányérra, de a nassolást sem kell mellőzni: lehetnek azok magvak, zöldségek, gyümölcsök.

Mozgás mindenek felett

Nem kötelező eljárni konditerembe ahhoz, hogy sportba kezdjünk. Akár a munkahelyen is megmozgathatjuk magunkat. Ha van rá lehetőség, induljunk munkába kerékpárral vagy gyalog. Használjuk a lift helyett a lépcsőzést.

Jó éjt!

A kiegyensúlyozott alvás is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy testsúlyunkat kordában tudjuk tartani. Szükség van a legalább 8 órányi pihentető alvásra ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön, ne kelljen szembesülni a falásrohamokkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)