Jump to content

Vissza a múltba?! A divat már csak ilyen

2022. 02. 07. 19:00

Évek, de akár évtizedek múlva is azon kaphatjuk magunkat, hogy egy-egy már általunk is megélt korszak mintha újból beköszöntene.

Emlékszem, amikor fiatal lány koromban divatba jött a bőszárú farmer. Ezzel egy időben pedig a régi hippi korszak elemeit idéző ruhadarabok is előkerültek, amelyeket anyukám meglátva ugyancsak a fiatalságát látta visszaköszönni. A bőszárú farmer mellett megjelentek annak a korszaknak más elemei is. Az unokatestvérem például diadalittasan kereste meg édesanyja lánykori ruháit, amelyek bár rég a szekrény legalján, egy zacskóba csomagolva szunnyadt, de akkor hirtelen életre kelt megint. Egy frissítő mosással az unokatestvérem magára rántotta és már indult is a buliba. Régi volt, mégis olyan újszerű.

Nos, ez fog történni 2022-ben. Olyan elemek térnek vissza a boltokba és ezáltal akár a ruhatárunkba is, amelyek egykor már feltűntek, hódítottak. Nézzük, hogy melyek is lesznek azok:

 

Kertésznaci

A Kisvakond című mese elevenedik fel benned? Pedig volt idő, amikor vagány viselet volt és ha abban a korban is imádtad, akkor bizony most is lehet bevásárolsz egy új darabot belőle. Nemcsak vagányság, de elegáns viselet is lehet. Attól függ, hogy mit szeretnél elérni. 

Zsebes naci

Az oldalán sok zsebbel megáldott, már-már katonai bevetés során használható túlélő felszerelés részeként funkcionáló nadrág volt már menő. Most ismét az lesz. Messzebb áll az elegáns viselettől, de vagány még lehetsz benne, hisz ez is a cél.

Kockás ing

Van, ami talán sosem megy ki a divatból. Ha netalán mégsem olyan közkedvelt, viselésével mégsem vet ki magából senki a tömeg. A kockás ing megtestesíti ezt a kategóriát. Azonban ha most tervezel nagyméretű kockás ingbe bújni, akkor megcsapott az idei divat szele, ugyanis mindez megint visszakacsint.

 

Magas talpak

Volt idő, amikor a magas lányok is magas talpakon tipegtek, mert az volt a divat. A platform cipők ideje újra visszaköszön. Égi meszelőkké válhatnak újból még a kistermetűek is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)