Jump to content

A téli arcápolási rutinod így nézzen ki

2021. 12. 19. 19:00

A tél hidege olykor csontig hatol és jó megmelegedni otthon. A testünket réteges ruházkodással védjük, de mi van a bőrünkkel?

Azt magunkon tapasztaljuk, hogy a különböző évszakokban máshogy szükséges bánnunk a bőrünkkel, mert megváltozik az igénye is. A tél tehát szintén új gondolkodást és gondoskodást igényel, főleg, ami az arcbőrünket illeti. A hideg évszak erős széllel, a kinti és a benti hőmérséklet különbségével jár, amely mind hatással vannak a bőrünkre. Sőt egyenesen megviselik, ha nem teszünk védelmében semmit. A bőr kiszáradása, repedezése, fakóvá válása jelentkezhet. Nemcsak látvány rossz ez, hanem érzésre is. Tudod mit tegyél a bőröddel ebben az időszakban?

Legyél óvatos

A mindennapi arctisztítás akkor is fontos, ha nem is sminkelsz, ugyanakkor válts kímélő, alkoholmentes arctisztítóhoz, amely hidratál és vitaminokkal is ellátja a bőrt. Bármilyen jól esik is a meleg víz, azt arcmosáskor a langyos víz a megfelelő. A meleg vízzel annak száradását idézhetjük elő.

 

Szabadulj meg a feleslegtől

Mármint az elhalt hámsejtekre gondolunk. Azaz érdemes hetente használni bőrradírt, hámlasztót. Nemcsak megszabadulsz az elhalt hámsejtektől, de bőröd befogadóbbá válik a hidratáló, tápláló kezelésekre, valamint halványíthatók a pigmentfoltok és a ráncok mélysége is csökkenthető. Arról nem is beszélve, hogy eleve szebb, ragyogóbb bőrt kapsz.

Réteges védelem

Ahogyan az öltözködésben is ezt alkalmazod, úgy az arcbőrápolás rutinjában is tedd meg. Mielőtt hidratáló krémet vinnél fel az arcodra, használj olajokat, szérumokat, hogy segítsd a bőrödet.

Hidratálj

Nemcsak a nagy melegben szükséges a bőrt hidratálni. Azt már tudod, hogy a szél és a hőmérsékletkülönbség mind a bőr száradását idézheti elő. Ennek elkerülése érdekében nemcsak a folyadékpótlással tehetsz, hanem használj zsírosabb hidratáló krémet, amely rugalmassá teszi az arcbőrt és megadja annak lehetőségét, hogy védekezni tudjon a hideg viszontagságai ellen.

 

Pakolj

Heti legalább egyszer alkalmazz pakolást, amely lehet házilag elkészített vagy készen vásárolt. Egy a lényeg, hogy táplálja, védje és segítse a bőrt abban, hogy hatékonyan felvegye a harcot a hideggel szemben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)