Jump to content

Te hogyan illatozol?

2021. 12. 18. 19:00

Mindennapi életünkhöz tartozik a személyes higiénia, amely mindenki számára mást jelent.

A tisztaság azt is jelenti, hogy ruháink és mi magunk is azok vagyunk. Ha csupán a tisztaság érzésével nem vagyunk elégedettek, akkor arra is vágyunk és törekszünk, hogy kellemes illatot árasszunk. A parfümök ezt valósítják meg.

Van, aki csak alkalmakkor fúj magára számára kedves illatból, másoknak ez napi és elhagyhatatlan szokás. Bármilyen sűrűn is használunk parfümöt, azt sokan sokféleképp teszik. Talán legtöbben a bőrükre permeteznek az illatozó anyagból és azt is a testük meghatározott pontján teszik meg. Azonban vita tárgya az is, hogy egyáltalán egészséges-e, ha ilyen anyagot a testünkre permetezünk vagy jobb, ha csak a ruhán ejtjük meg a rituálét. Azzal meg azt kockáztatjuk meg, hogy a ruhadarabon hagyunk foltot, akár maradandót. Egyes pontokra nem érdemes parfümöt fújni:

  • A szem és szem környéke: talán ez senkibe sem merült fel, de inkább leírjuk. Természetesen járhatunk úgy, hogy valamilyen oknál fogva mégis a szemünkbe kerül, amelynek orvoslása a szemből való kimosás.
  • A hónalj izzadásra hajlamos hely, oda azonban mégsem szabad parfümöt fújni, mert az a bőrfelület vékony és érzékeny, ráadásul a verejték és a parfüm kombinációja irritálhatja a bőrt. Viszketés, gyulladás jelentkezhet.
  • Ugyanez vonatkozik az intim szférára is.
  • A haj a fej éke, de attól még nem kell parfümmel befújni. Lehet, hogy illatossá válna attól a frizura, ugyanakkor nagyon kiszáríthatja és roncsolja azt.

 

Hová permetezzük?

A csukló az egyik legáltalánosabb pont, ahová a parfüm kerülhet, de óvatosan bánjunk azzal, hogy a tenyerünkbe ne jusson. Ahogy a hajat, úgy a bőrt is nagyon szárítja, valamint annak is megnő az esélye, hogy a szemünkbe dörzsöljük a parfüm anyagát, amely nagyon kellemetlen lehet.

Nagyon jó hely a könyökhajlat, de a kulcscsont is. Sokan a fülük mögé fújnak az illatanyagból, de talán érdemesebb a fülcimpát megcélozni, mert azt nem szárítja ki. Szoknyában, ruhában megoldás lehet a térdhajlat is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)