Jump to content

Más, de nem értéktelenebb, mint más

2021. 08. 31. 19:00

A külsőségek nagyon is számítanak. Van az a mondás, hogy nem a külső a fontos, hanem a belső, de ez sok esetben nem állja meg a helyét, vagy legalábbis sokan vannak, akik nem így gondolják.

A személyes higiénia nem egyenlő azzal, hogy a divat változásaira (legyen az az öltözködésre, sminkre, frizurára, bármire vonatkozó) állandóan reagáló és aszerint élünk. Ez utóbbi nemcsak költséges, de nem is mindig az adott egyénre szabott és megfelelő. Sokan rejtegetik magukat a világ elől, mert szerintük, esetleg mások szerint is eltérnek az átlagostól. Túl sovány, túl, kövér, túl, magas, túl alacsony, túl, túl.

Mindenki egy külön személyiség, külön varázslattal, senkihez nem hasonlítható szépséggel, de vannak, akik betegséggel, rendellenességgel, hiányosságokkal születnek. Az emberiség egyre inkább elfogadó azokkal, akik nem a klasszikus szépséget vagy épséget képviselik. Sokan megmutatták már a világnak, hogy a hendikep mellett is lehetséges teljes és boldog életet élni, mint ahogy a sportolás is kivitelezhető. A legjobb példa erre a paralimpián résztvevők eredménye. Ezt igyekszik hangsúlyozni a Sure dezodormárka, amely a hazánkban ismert Rexona brit változata.

A Sure elhatározta, hogy megmásítja az emberek felfogását és az a küldetésük, hogy ne csak másokat fogadjunk el azért, mert máshogy néznek ki, hanem magunkat is szeressük meg. A testpozitív hozzáállást a leghitelesebben az a reklámfilm szolgáltatja, amelyben olyan táncosok, sportolók mutatják meg magukat országnak és világbank, akik valamilyen mássággal élnek együtt. Ennek ellenére sem vonultak vissza a világ elől, hanem a lehető legtöbbet igyekeznek kihozni saját helyzetükből, életükből.

A más nem jelenti sem azt, hogy csúnya, sem azt, hogy értéktelen. Csupán más.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | Videó: https://www.youtube.com/watch?v=sv9jKroeXrM&t=8s)