Jump to content

A rövid haj a férfiak ellensége?

2021. 08. 24. 19:00

Az ideális nőt a legtöbb férfi személyesen megalkotott sémák szerint ábrázolja és legtöbb esetben a hosszú haj is szerepel ezek között.

Egy nő nemcsak a kromoszómái és a külső jegyei alapján nő, hanem a viselkedése és a kinézete miatt is. A férfiak többsége pedig azt vallja, hogy a nő akkor igazi nő, ha hosszú a haja. Akkor mi van azokkal a nőkkel, akik rövid frizurát viselnek, mégis bombázók és mindez nagyon jól áll nekik?

 

A kivételek természetesen erősítik a szabályt és vannak az erősebb nemhez tartozók között olyanok, akik kimondottan vonzónak találják a rövid hajú nőket, de elmondható, hogy talán ők vannak kevesebben. A hosszú hajú nő az ideális. A rövid hajú túl vagány, megbízhatatlan és zabolátlan?

A rövid haj kimondottan jól állhat egy nőnek, ha megtalálja a saját stílusát. Mégis találkozhat megvető férfi tekintetekkel vagy olyan kérdésekkel, mint az, hogy beteg vagy, amiért ilyen rövid a hajad? Vagy egyszerűen csak: miért nem növeszted meg a hajadat?

Nézzünk csak körbe a világban. Tudatosan vegyük szemügyre a hosszú hajú nőket. Vannak, akik nagyon tudatosan és nagyon alaposan hagyják el otthonukat, amelynek köszönhetően nemcsak a hosszú hajuk nagyon rendezett, de minden más is. Ellenben vannak azok, akik számára a hosszú haj nem feltétlenül a nőiességet sugározza. Egyszerűen csak van, ilyen van, valamit gyors csinált vele, hogy ne lógjon a szemébe, ne lobogjon, és nagyjából ennyi figyelmet érdemel. A férfiak mégis ezt tartják nőiesnek?

Kétségkívül, a rövid hajú nőkről az a közvélemény, hogy vagányabbak, a figyelmet felkelteni kívánók. Sőt a rövid haj esetében olyan feltételezések is születnek, hogy ez a frizura bizony nagyobb önértékelési problémát rejt, valamit takargatni, kompenzálni szeretnének. Az eszükbe sem juthat, hogy aki nem tudja a saját haját megfelelően kezelni (fonni, kontyolni, hullámosítani, egyenesíteni stb.), annak marad az egyszerű lófarok vagy a kiengedett haj, de mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. Annyi biztos, hogy túl sok időt nem minden hosszú hajú nő tölt azzal, hogy frizurája makulátlan legyen.

Habár a rövid haj könnyebb viselet abban az értelemben, hogy nem kell annyi ideig szárítani és nem kell a hajkoronát cipelni, a megfelelő állásért azonban többet kell azon dolgozni.

Ha tehát meguntad a mindig copfot, és vágysz valami újra, valami merészre, akkor megpróbálkozhatsz egy rövid vagy legalább rövidebb frizurával. A fodrászod valószínűleg tudja, hogy mi fog neked jól állni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)