Jump to content

Házi megoldás, ha a műköröm már nyűgös

2021. 08. 11. 19:00

Nemcsak az öltözékünk, a frizuránk mutathatja, hogy mennyire vagyunk magunkra igényesek. A kezeink a munkaeszközeink is, amelyek nagyon könnyen és gyakran kerülnek mások szeme elé.

Mára már teljesen hétköznapi megoldás, hogy a női kezek manikűrösök munkájának köszönhetően már-már műalkotásszerű körmökkel szépülnek. A többféle módszer, a sokféle szín és formavilág egyedivé és tetszetőssé teszi a kezeket. A hölgyek rajonganak ezért és rendszeresen keresik fel azokat a szakembereket, akik mindezt profi módon kivitelezik.

A géllak az egyik legkedveltebb módja annak, hogy az eredeti körmöket meghosszabbítsák, megszépítsék, arra színeket és mintákat vigyenek fel. Időt igényel az, hogy a körmös mindezt megvalósítsa, ugyanakkor az eltávolítása is ezt kívánja.

Mit tudsz tenni, ha nincs időd megjelenni a műkörmös színe előtt, de a géllak kezdi feladni a szolgálatot?

Eltávolítás otthoni megoldással

Kicsit beszakad, letörik, lenőtt és idegesít? A fogaink állandóan nálunk lévő készletet biztosítanak arra, hogy megszabaduljunk a kiálló, az éles részektől, de a géllak esetében cselekedj máshogy. A fogaid mellett igyekezz magadnál tartani egy jó körömreszelőt, amellyel elsimíthatod az éles részeket. Amennyiben meg szeretnél szabadulni magától a géllaktól, úgy óvatosan kezdd el annak felső rétegét átdörzsölni.

Mint ahogy a körömlakk eltávolításánál használsz, így a géllakhoz is segítségedre lesz a körömlakklemosó. Mielőtt nekiesnél a leáztatásnak, érdemes lesz a köröm melletti érzékeny bőr megóvása. Az aceton ugyanis maró és szárító hatása kikészítheti a vékony bőrréteget, ami fájdalommal jár. Ennek elkerülése érdekében használj a megvédendő bőrre krémet vagy olajat, ami megkíméli azt a területet. Ezután jöhet a vattapamacs, amelyet áztass be acetonba és helyezd a géllakk felületére. Ne sajnáld a folyadékot! Áztasd be a pamacsot és helyezd a felületre, így lesz hatékony a géllakk otthoni eltávolítása. Ahhoz, hogy az aceton tegye a dolgát és áztassa a géllakot, meg kell akadályozni az aceton párolgását, ezért alufóliába tekerd be minden egyes ujjadat. Ez némi tudatos előkészületet igényel, hogy az aceton se párologjon feleslegesen, a hatékonysága is megmaradjon. Mielőtt a géllakk eltávolítási procedúrájába kezdenél, vágj le 10 darab csíkot, hogy be tudd az ujjaidat tekerni. Szükséged lesz így eltölteni, alufóliás, acetonos megoldással legalább negyedórát akkor, hogy a géllak kellően lazává váljon és könnyen eltávolíthatóvá váljon. Lehetséges, hogy egyben le tudod venni a körmeidről, de az is előfordulhat, hogy darabokban. Egy a lényeg, hogy a saját körmöd felülete ne sérüljön. Ha a géllakk még nagyon ragaszkodik a körmödhöz, akkor az acetonos, fóliás megoldást még alkalmaznod szükséges addig, amíg el tudod könnyen távolítani a lakkot. Ha leszámoltál a géllakkal, akkor szükséges leápolnod a körmeidet és a kezeidet tápláló krémmel, mert az aceton szárító hatását magadon érezheted.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)