Jump to content

Gyorsan megszabadulnál néhány kilótól?

2021. 07. 16. 19:00

Ez nem csak álombeli képzelgés. Megvalósítható, ha bizonyos szabályokat betartasz. Mondjuk azt is, hogy mik ezek a szabályok.

A legjobb az, hogy még véletlenül sem lesz szó semmilyen önsanyargatásról. Márpedig a fogyást leginkább izzasztó és fárasztó edzésekkel, valamint kemény diétákkal, fogyókúrával tudjuk csak elképzelni.

A nagyon gyors fogyás eszményét el kell felejteni, az ugyanis sosem jó. Azonban az életünk más szemlétebe való vezetésével valóban viszonylag gyorsan megszabadulhatunk néhány kilótól, amelyet aztán tartani is tudunk majd, viszont ehhez szemléletet is kell váltanunk. Sőt már a boltban való vásárlással megkezdődik a fogyás, hiszen nagyban függ attól, hogy mi landol a kosarunkban. A vásárlás és az ételekkel való kapcsolatainkat szükséges módosítani. Ha néhány szabályt betartunk, akkor nemcsak a gyorsabb kilóktól való megszabadulás eszménye elképzelhető, de további fogyás is várható, amit a testünk is megköszön.

 

A mumus szénhidrát

Kell az élethez, edzések során pedig különösen szükségünk van ahhoz, hogy energiához jussunk. Gondot (hízást) akkor okoz a szénhidrát, ha azt túlságosan nagy mennyiségben fogyasztunk. Ha odafigyelünk a szénhidrát és a cukrok bevitelére, akkor ennek híján a test kénytelen lesz a zsírt elégetni – ami számunkra a legideálisabb – és nem a bevitt szénhidrátot, cukrot használja fel.

Zöldség nagy mennyiségben

Egyre divatosabb szerencsére egészségesen élni, amelybe a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása alapvetően beletartozik. Mindenképp szükség lenne a rostban, vitaminokban gazdag zöldségek nyers és egyéb fogyasztására, de ez különösen igaz akkor, ha a szénhidrátot lecsökkentjük.

Zsír, a mi barátunk

A zsírt ellenségnek kiáltották ki, pedig a zsírban oldódó vitaminok csakis zsír segítségével épülnek be.

 

De barátunk a fehérje is

A szénhidrát csökkentésével együtt a fehérjebevitelen szükséges emelni. Nemcsak fontos a szervezetnek, de halat, soványabb húst, tojást, hüvelyeseket fogyasztunk, akkor kevésbé fogjuk magunkat éhesnek érezni.

Ha ezekből a összetevőkből állítjuk össze a napi étrendünket, akkor a test is mutatni fogja annak hatását méghozzá a mérlegen mutatott érték formájában.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)