Jump to content

Esküvői etikett, ha vendégként érkezel

2021. 07. 08. 19:00

A nyár az esküvők, lakodalmak időszaka és most már még a koronavírus is engedékeny a házasulandókkal. A nagy nap a páré, senkinek sincs joga, hogy elvegye a parádét.

Ki tudja, hogy a házasságot kötni kívánó pár története mit rejt. A vírus miatti intézkedések, korlátozások sokak álmát semmisítette meg, jobb esetben pedig csak az idő kitolását jelentette. Éppen ezért, ha most nyáron mégis sikeres az esküvő megtartása, akkor meghívottként érdemes körültekintően viselkedni az öltözködés terén.

Nemcsak a szín megválasztása az, amire ügyelni szükséges, hanem bizonyos anyagok, kiegészítőket is mellőzni érdemes.

Az esküvőre való készülődés sok esetben nemcsak a menyasszony számára fontos és kérdéses. A ruha kiválasztása vendégként is sarkalatos pont. Időben meg kell kezdeni a beszerzést, ha nincs otthon olyan darab, amelyet arra az alkalomra magunkra tudunk venni.

Mindenképp figyelembe vesszük azt, hogy milyen idő várható arra a napra. Nyáron mindenképp a lenge, a könnyű viselet a célszerű, de arra ügyelni kell, hogy ne legyen túl kihívó és ne vegyük el a show-t a pártól.

Talán az egyáltalán nem is kérdéses, hogy a fehér ruha színe a menyasszony kiváltsága, tehát fehér ruhát elvből nem választunk arra a napra, akármilyen hőség is várható. A fekete nemcsak, hogy kellemetlen viselet nyáron, de a gyász színe is, amelyben ugyancsak nem illik megjelenni egy ilyen örömteli eseményen.

A kihívó öltözék nemcsak a mély dekoltázst és a túl mini ruhát jelenti, hanem az átlátszó, a fehérneműt mutató ruhadarabok, a testszínű ruhák viselése sem illendő esküvőn. Hiába nem fehér a ruha, amit felvennénk egy esküvőre vendégként, a túl csicsás, csillogó ruhadarab viselése azt az érzetet kelti, hogy túl akarjuk szárnyalni azt, akiről az egész nap szól. A feltűnőséget nem csak az adhatja, hogy csillog, villog a ruha, hanem hogy túl sokat mutat. És nem is a popsit, vagy a dekoltázst villantja, hanem a hasat. A hasvillantós topok bulikba viselhetők, de tiszteletlenséget fejeznek ki esküvői viseletként.

A másik végletet képviseli az, ha szinte nem törődünk azzal, hogy az esküvő egy különleges alkalom, és nem viselünk teljesen hétköznapi darabokat. A farmer-póló kombináció felejtős.

A menyegző jeles alkalom. Nemcsak a pár számára, de meghívott vendégként is készülhetünk arra. Azonban ha ismert, hogy a koszorúslányok hajában koronaszerű ékszer, vagy virágkoszorú lesz, akkor vendégként semmi esetre se akarjuk túlszárnyalni őket, vagy azt az érzetet kelteni másokban, hogy ugyancsak koszorúslány szerepét töltjük be.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)