Jump to content

Tündökölni akarsz vagy nevetségessé válni?

2021. 06. 18. 19:00

A divat meghatározza az öltözködésünket és ez így van már régóta. Tervezők ezrei dolgoznak azon, hogy újabbnál újabb trendekkel, darabokkal rukkoljanak elő.

Ki ne szeretné csinosnak és divatosnak érezni magát abban, amibe belebújt? Van, aki számára ez csak részben igaz, mert a divat csak másodlagos. A kényelem és az elegancia ugyanis egyáltalán nem függ az éppen aktuális divattól.

Nem mindenkit a kényelem mozgat. Vannak, akik számára a divat követése a legfontosabb szempont. Mennek utána, mintha mézesmadzagot húztak volna el előttük. Addig ezzel nincs is gond, amíg a trend darabjai illenek az ember személyiségéhez, testalkatához. Valószínűleg mindenki szeme megakadt már olyan személyen, aki mintha divatlapból lépett volna ki, mégsem mondhatta azt, hogy „Ejha, de csinos!” Már csak azért sem, mert valami nem stimmelt. Aztán bizonyára már olyat is láttunk, amikor az az érzésünk volt, hogy a ruhának és a személynek semmi köze sem volt egymáshoz, mégis erőltették azt.

Hol van az önkritika és a többi?

Tükre, barátnője, anyukája mindenkinek van. A helyes önkép esetén azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen alkatúak vagyunk, melyek az előnyeink és a hátrányaink. Ezek megléte mellett is tapasztaljuk, hogy a divatot követve olyan esztétikai félrelépések születnek, amely elszörnyülködtetnek. Senki sem szereti hallani, ha becsmérlő szavak illetik megjelenését, ugyanakkor olyan építő szándékú is lehet, amelyet jó megfogadni. Gondoljunk csak bele abba, hogy ha felborzolja a hajunkat a szél és úgy nézünk ki, mint egy őrült, akkor milyen jó érzés, ha valaki szelíden odaszól, hogy rosszul áll a hajunk. Vagy ha utánunk szólnak, hogy lent van a sliccünk. Nem kellemetlen helyzetbe akarnak hozni, hanem épp azt szeretnék, hogy ezt elkerüljük. Így a divatbaki is elkerülhető lenne. De akár az is, hogy valaki rávilágítson arra, divat ide vagy oda, nem áll jól.

A divatos ruha akkor mutat jól, ha az illik a testi adottságainkhoz, a személyiségünkhöz és viselni is tudjuk azt. Ha ezek nem működnek szigorúan együtt, akkor könnyen válhatunk nevetségessé. Mindenki érzi, hogy milyen ruhában komfortos a megjelenése. Vagyis nem kell állandóan igazítani, kényelmes, de csinos/vagány (ki mit szeretne elérni). Az éppen aktuális divatból érdemes azt kiemelni, amely a számunkra tetszetős, ugyanakkor megfelel az adottságainknak is, és még magabiztossággal is felvértez. Mert ha ez megvan, akkor tündökölhetünk igazán.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)