Jump to content

Edd magad pattanásmentessé

2021. 06. 14. 19:00

Nem vagy már tini, de időnként feltűnik a bőrödön a rossz kinézetű, kellemetlen és akár fájdalmas pattanás? Naná, hogy leginkább akkor, amikor nem kellene.

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon mi okozhatja a pattanások feltűnését? Egyszerűen csak a bőröd sajátosságának, genetikai adottságnak ítéled, hogy a te bőröd nem olyan sima és szép, mint ahogy azt szeretnéd?

Ezek is benne lehetnek a pakliban, azonban sok mindent saját magunk alakítunk, méghozzá szokásainkkal. Problémát jelenthetnek a nem megfelelő kozmetikai szerek használata, a nem megfelelő arctisztítási rutin miatt is megjelenhetnek a pattanások, ugyanakkor a bőr szépségét és épségét az étkezési szokásaink is befolyásolják.

Csokoládé

Ki ne szeretné a csokit? És ki tud ellenállni a csábító falatoknak? Az alakunknak és a bőrünknek sem a legjobb az édességeknek ez a fajtája, méghozzá a benne található finomított cukorra gondolunk. Ez azonban csak a tejcsokoládéra igaz. Ha ezt lecseréljük legalább 70 %-os kakaótartalmú étcsokira, már sokkal jobbat teszünk a testünkkel, a bőrünkkel.

Gyümölcsformációk

A gyümölcsök önmagukban nagyon is egészségesek, hiszen rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagok. Azonban, ha a gyümölcsöket nem nyersen, hanem azt aszalva, vagy gyümölcslé formájában fogyasztjuk. A cukrozott üdítőitalok, de még a frissen facsart gyümölcslé fogyasztása is ahhoz járul hozzá, hogy a vércukorszint gyors megemelkedésével a bőrt faggyútermelésre bírja, amelynek következményei lehetnek a pattanások. Ez igaz a szárított gyümölcsökre is.

Tej, kenyér

A mondhatni hagyományosan, minden háztartásban megtalálható élelmiszerek között elsőként a tej és a kenyér szerepel. A fehér kenyér és a tej is hajlamosabbá tesz a pattanások megjelenéséért.

Hús

A bolti, feldolgozott hústermékek antibiotikumokkal kezeltek, amellyel még az élő állatot részesítették. Az ilyen húsok fogyasztásának hatására felborul a bélflóra egyensúlya. Nem magával a húsfogyasztással van természetesen gond, hanem azokkal a hústermékekkel, amelyek kezeltek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)