Jump to content

Nézz másképp a pitypangra!

2021. 05. 27. 19:00

Szinte nincs olyan kert, ahol a pitypang vagy más néven, a gyermekláncfű ne jelenne meg. A gyomnövényként számon tartott pitypangra lehet, másképp fogsz ezután nézni.

Ahelyett, hogy árgus szemekkel járod a kertet gyomnövény után kutatva, fedezd fel a pitypang egészségre és szépségre gyakorolt hatását!

Teaként fogyasztva

Gyomnövény, vagyis semmirekellő. Így aposztrofálják a gyermekláncfüvet is. Éppen emiatt kevesen gondolnak arra, hogy ebből a növényből teát készítsenek és azt meg is igyák. Ha te nyitott vagy az újdonságra, a természetesre és nem vagy ellene annak sem, hogy ebbe bevond a pitypangot, akkor fogyassz a növényből készített teát. Olyan sok antioxidánst tartalmaz, amely segítheti a ráncok kisimulását vagy egyszerűen a teával késleltethető a ráncok kialakulása. A bőrt belülről táplálva adja vissza annak rugalmasságát, feszességét. Az arc bőrénél és a teánál maradva, a pitypangtea a pattanások kezelésében is természetes segítséget adhat. A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a sebek gyógyulását, ugyanakkor a hormonháztartást is kordában képes tartani.

Sőt, a gyermekláncfű teája még arra is jó lehet, hogy megküzdj a korpával, ha esetlen éppen ez a kellemetlenség rontja az életed.

Az epebántalmak jelentkezésekor is alkalmazható a pitypang, mert segíti a szervezetet abban, hogy a méreganyagoktól minél hamarabb megszabadulhasson. Tisztítja a vért is, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően az epehólyag gondjaira is megoldás lehet. Fogyasztásával csökkenhet az epekő kialakulásának az esélye is.

Igazi csodaszer a gyermekláncfű, ha belegondolunk abba, hogy még a vérnyomást is képes normális szinten tartani, mint ahogy a koleszterinszintet is pozitívan befolyásolja.

Azt tudni kell, hogy önmagában a pitypang tea keserű lehet, ezért az élvezetesebb fogyasztás érdekében más teához lehet keverni.

 

Levele és szára

Ha nem teaként fogyasztod a pitypangot, akkor a levele, a szára is szuper gyógynövénnyé alakulhat. Az égési sérülés fájdalmas, nehezen gyógyuló, de a növény szárának belső része nyugtatja a bőrt és gyógyítja a sérülést. Ugyanígy alkalmazható rovarcsípésre, csalánkiütésre, sőt a napégésre is. A szárában található tejszerű anyag még az ekcémás területek kínjait is enyhíti és eredményesen kezelhető a lábgomba, valamint a szemölcs is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)