Jump to content

Így küzdj meg a pattanásokkal

2021. 05. 11. 19:00

Nemcsak a tinik rémálma a megjelenő pattanás, hanem az felnőttként is megkeseríti az életünket. Minél hamarabb szeretnénk eltüntetni még a nyomát is.

A pattanás esztétikai probléma, amely azonban nemcsak akkor látványos, ha már kibújt, hanem ha már eltűnt is nyomot hagy maga után heg formájában. A pattanás akár mennyire sem szép látvány, a heg viszont sokkal tovább megmaradhat a bőrön. Van azonban természetes megoldás arra, hogy a pattanás is minél hamarabb elmúljon és a heg is eltűnjön.

 

Csodaszerek a konyhában

#1 Citrom

A citromnak megvan az a szuper hatása, hogy fertőtlenít, sőt a sebek gyógyulását is segíti, ugyanakkor a hegek eltüntetésében is hatékony gyógymód lehet. Aki érzékenyebb bőrű, az feltétlenül hígítsa fel a vízzel a citrom levét, hogy ne marja ki a bőrt.

#2 Kókuszolaj

Valamit tud ez a hatóanyag, ugyanis még a krémek is tartalmazhatnak kókuszolajat. Amennyiben van otthon kókuszolaj, csak az érintett területet szükséges bekenni és a bőrbe masszírozni. El sem kell távolítani a bőrről, hagyni kell beszívódni és megteszi a hatását.

#3 Aloe vera

Igazi aduász az aloe. A vastag levélben lévő gélszerű anyag többféle bőrproblémára jelenthet enyhülést, így a pattanások kezelésére és a hegek eltüntetésére is alkalmas. Ha nincs otthon aloe növény, a drogériákban kapható aloét tartalmazó krém. Mégis az az igazi, ha a növény leveléből frissen jutunk hozzá a gélhez.

#4 Méz

Kiváló természetes gyógymód a bőrre. Gyulladáscsökkentő, hidratáló hatása kiváló, de a hegekre is gyógyír lehet.

 

#5 Uborka

Ugyancsak remek hidratáló, amely még vitaminokat is tartalmaz. Vékony szeletre vágva és a megfelelő helyre pakolásként alkalmazva szépen eltünteti a pattanások utáén maradt nyomokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)