Jump to content

Úgy öregszünk, hogy nem arra törekszünk

2021. 04. 22. 19:00

Mióta az ember a tudatánál van, érdekli az öregedés is. Annál jobban már csak az, hogyan lehetne megállítani, lelassítani a folyamatot.

A mai technika és tudomány mellett már egyre nagyobb lehetőségeink vannak és ebben segítenek a szépségipari termékek, a sebészet, de a genetika is. Minden nappal egyre öregebbek leszünk és ezt van, aki hallani sem szereti. Ha akarjuk, ha nem az idő kereke állandóan forog, a napok telnek felettünk és öregszünk. A környezeti hatások, az életmód, az öröklött tulajdonságok mind olyan tényezők, amelyek befolyásolják azt, hogy mennyire gyorsítjuk fel testünk öregedését. Ki tudja, talán a napi rutinba beépített szokásaink között is van olyan, amely felgyorsítja ezt?

 

Édesen

A cukor a fehér méreg. Nemcsak a fogaink számára káros és nemcsak az alakunknak árt, hanem az egészégünknek is. Sőt még a bőr rugalmasságára is hatással van, túlzott fogyasztásával a bőr megereszkedhet, rugalmatlanná válik.

Túl sok vagy túl kevés

Azt tudjuk, hogy eredményes, hosszú távon fenntartható fogyás nem érhető el mozgás nélkül. Az is biztos, hogy az egészségünk fenntartásához nélkülözhetetlen. Azonban, ha a mozgás mennyisége a túl kevés vagy a túl sok felé billen ártunk az egészségünknek és egyben növeljük annak lehetőségét, hogy idősebbnek tűnjünk. A túl kevés mozgás túlsúlyt, tunyaságot eredményezhet, aminek köszönhetően megöregíthet látszatra, valamint egészségügyi kockázatot jelent. De a túl sok mozgás szív- és érrendszeri problémák képében mutatkozhat meg, ami ugyancsak komoly kockázat.

 

Meleg otthon

A hideg időszakban felmelegítjük otthonunkat, ám ez a bőrünk számára nem a legjobb, ugyanis kiszárítja a bőrt, így hiába sorakoznak a polcon a drágábbnál drágább kozmetikumok, folyton megteremtjük a nem ideális hőmérsékletet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)