Jump to content

Ne menj a divat után, ha nem hozzád való

2021. 04. 15. 19:00

A divatirányzatok folyton váltják egymást. A trendek állandó változását nehéz követni, de tudod mit? Nem is muszáj.

Amit a kifutón látunk, az egy egészen más világ. A divatvilágban feltűnő modellek foglalkozásszerűen viselnek újabbnál újabb kollekciókat. Hiába kezdenek el megjelenni a kicsit teltebb modellek, ez sem jelenti azt, hogy az általuk viselt ruhadarab rajtunk is jól mutatna.

Azért, mert mindenki más. A magassága, a testalkata, az egyes testrészek szélessége, a végtagok hosszúsága. Azonban a divat követendő, és vannak, akik merevül ragaszkodnak is ahhoz, pedig nem kellene. Már csak azért sem, mert aki divatkövető, az olykor olyan öltözék választásába is belemegy, amely feltűnést kelt, csakhogy nem az előnyössége miatt.

Mindannyian láthattunk már olyan személyt, akire ránézve inkább a nevethetnék kapott el, minthogy az irigykedés a kinézete miatt. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy az ilyen embereknek nincs otthon tükrük? Netalán egy barát sem segíti arra rávilágítani, hogy nevetségesen néz ki?

Fiatal lányok esetében, akik még nagyon keresik a helyüket a világban, könnyen előfordulhat, hogy kiforratlan stílusuk miatt túl merész, vagy egyáltalán nem hozzájuk illő ruhába bújnak. A külső szemlélők közül bizonyára többeknek megfordul a fejében ez a gondolat, idegenként mégsem szól meg az ember egy ismeretlent csupán azért, mert nem tetsző a viselete. Csak nagyon kevesen vannak azok, hogy a jóindulattal felvértezve próbálják helyre igazítani a stílusbakit vétett személyt. Most nem térünk ki azokra, akik viccet vagy gúnyt űznek akár ismeretlen öltözködési stílusából. Az egy külön kategória.

 

Jó tanács

 

A divat mindenkor jelen van az életünkben és ez minden területen meg is jelenik. Mielőtt azonban majmolni kezdenénk az aktuálisat, gondoljuk át, hogy az hozzánk illő-e? Érdemes-e kiadni pénzt és követni a jelenleg futó divatot? A divat majmolása nélkül is lehet olyan egyedi stílusunk, amely bármikor megállja a helyét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)