Jump to content

Merénylet a bőr ellen, naponta

2021. 04. 14. 19:00

A szép és egészséges arcbőr fontos mindenki számára, hiszen mások ezt látják belőlünk elsőként, valamint egészségünkről is árulkodik.

Mégis, akaratlanul is elkövetünk olyan hibákat, amelyekkel nem segítjük bőrünket, sőt károsíthatjuk is. Pusztán azért, mert rosszul rögződtek bennünk az ápolási technikák.

A bőr szépségéhez az életmódunkkal is hozzájárulunk. Az egészséges tápanyagok fogyasztása, a megfelelő folyadékpótlás mindenképp előfeltétele a ragyogó bőrnek. Azonban ott hibázunk, hogy…

Tisztítás nélkül

Fürdés, zuhanyzás nélkül sem fekszünk be az ágyba, akkor az arcunkkal miért ne foglalkoznánk? Ha smink van a bőrön, akkor egyértelműen kötelező, azonban smink használata nélkül sem elhanyagolható, hogy a napi szennyeződéstől megtisztítsuk a pórusokat.

Nem hidratálunk

Nemcsak az idősebb korosztály számára fontos, a napi rutinhoz tartozó mozdulat ez, hanem a fiatalok számára is kötelező. Mindenkinek a saját bőrtípusának megfelelő arckrémmel lehet segíteni a hidratálást.

Fényvédelem nélkül

Ha nem süt a nap, nincs szükség fényvédő használatára sem. Jószerivel tehát a nyári időszakra koncentrálódik az, hogy fényvédőt használunk az arcbőrünkre. Márpedig egész évben indokolt a fényvédős arckrémet használni, és külön figyelem illeti az ajkakat.

 

Ne higgy el mindent

Az interneten számos terméket kínálnak a figyelmünkbe és számos technikát is, azonban egyáltalán nincs garancia arra, hogy az nekünk is megfelelő. Ne dőljünk be a látszatnak és a hamis szavaknak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)