Jump to content

A stílus, amely téged tükröz

2021. 02. 12. 19:00

Ha valaki úgy jelenik meg, hogy a látványa sokakat magával ragad, ahogy mondani szokták: egyben van, rendben van. Arra értik ezt, hogy van stílusa. Vagy divatos?

Habár olykor a két fogalom kéz a kézben járhat, olykor nagyon is elengedhetik egymást és semmi közük sincs a másikhoz. Coco Chanel divattervező mondta egyszer, hogy a divat az állandóan változik, de a stílus örök. Szavaiból kivehető, hogy habár azonos értelmű kifejezésként használjuk a kettőt, valójában aki stílusosan öltözik, az nem feltétlenül divatos is. Ennek fordítottja is igaz lehet.

 

Egy tőről fakadnak, mégis más

Késégtelen azonban, hogy valamennyire összetartoznak. A stílus az, ami nemcsak az öltözékkel együtt jelenik meg az emberen, hanem annál jóval több. Lehet másolni, de mindenkin máshogy érvényesül ugyanaz a stílus. Azaz nem lehet tökéletesen lemásolni már csak azért sem, mert a személyiségeink különbözőek. És ez a szerencse. Ezzel szemben a divat állandóan változik és a régi, feledésbe merült divat is újból felszínre kerülhet, hódíthat. A divat tehát változó, megújuló és az életünk része. A jelenkori divat határozza meg öltözködésünk javát, vagyis azt vesszük magunkra, ami éppen aktuális. Persze visszanyúlhatunk régebbi darabjainkhoz, kombinálhatjuk az újat a régivel , amely által akár megteremthetjük azt a saját stílust, amelyben jól érezzük magunkat. Egyszóval érzékelhetően jelen van az életünkben mind a divat, mind a stílus. A divatos darabokkal együtt változtatható a stílusunk, ugyanakkor az egykor divatos ruhadarabokkal is módosítható, feldobható a saját stílusunk. Ez ugyanis nincs belénk kódolva, hanem a személyiségünk, a befogadóképességünk által folyamatosan formálódhat.

Ahhoz, hogy az egyedi stílusunk tényleg a valós személyiségünket tükrözze, ismerni kell önmagunkat. Azt, hogy mely színek állnak jól, milyen testlakattal rendelkezünk. Mi az, ami számunkra előnyös és mi az, amelyet nem ár kerülni annak érdekében, hogy ne nézzünk ki nevetségesen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)