Jump to content

Étkezésben vétett hibák

2021. 01. 21. 19:00

Sokan annak ellenére igyekeznek egészségüket a legjobb szinten tartani, hogy semmilyen probléma nem merült fel. A többség viszont csak akkor kap észbe, ha már egészségügyi vagy esztétikai gond merül fel.

A túlsúly világszerte problémát okozó, a jóléti világgal összefüggő jelenség. Nemcsak a ruhatár lecserélésével járó folyamat, hanem számos egészségügyi gondot von maga után. A probléma realizálásakor dönthetünk úgy, hogy nem foglalkozunk azzal és belekezdhetünk az életmódváltásba is. Ez általában az egészségtudatos életmódot jelenti, amelybe az egészséges ételek fogyasztásának és a rendszeres mozgásnak kombinációját jelenti.

Leírni ezt könnyű és úgy tűnhet, hogy betartani sem olyan nehéz. Nem az éhezés a cél, hanem az összetevők minősége, a napi többszöri, de kisebb adagok fogyasztása. Ennek megfelelően alakítjuk össze az ételeinket. Annyiféle fogyókúra és diétás étrend közül választhatunk, hogy azokba bele lehet veszni. Szó szerint, főleg, ha azt tapasztaljuk, hogy a kívánt fogyás nem jelentkezik. Mi lehet a baj? Elképzelhető, hogy az egészségesnek hitt élelmiszerek mégsem azok? Nem jól válogatjuk össze az étrendünk alapanyagait?

Zsírszegény életmód

A zsír hizlal, hiszen a túlsúlyt adó többletünk is a testünk bizonyos pontjain lerakódott zsírréteg. Ennek megfelelően igyekszünk a termékeket megválgatni és zsírszegény változatot vásárolni. Csakhogy semmi sem támasztja azt alá, hogy kevesebb zsírtartalmú termékek elősegítik a fogyást. Hosszabb távon akár még a túlsúly okozói is lehetnek.

Diétásnak hitt élelmiszerek

A legjobbat akarjuk, ezért olyan termékeket vásárolunk, aminek kalóriatartalma alacsony és a zsírtartalma is hasonló. Ez igaz a puffasztott rizsre és bőszen majszoljuk abban a hitben, hogy a fogyásunkat segítjük elő. Valóban kicsi a kalória- és zsírtartalma, azonban semmi olyan sincs benne, ami az éhséget csillapítaná. Ennek értelmében csak esszük, esszük, de nem lakunk azzal jól.

 

Gyümölcs, nem akárhogyan

A gyümölcs egészséges, szükséges rost- és vitaminforrás, de az asztalt változat a fogyókúra eredményességét nem segíti. Víztartalma nincs, de a kalóriatartalma többszöröse a friss gyümölcsökének. Ha jót szeretnénk, akkor a frissen fogyasztott gyümölcsök hatására bízzuk magunkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)