Jump to content

Műbarnulás

2021. 01. 05. 19:00

Cseppet sem idegen számunkra a szoláriumok jelenléte. A bőr mesterséges barnítására szolgáló készülék szolgáltatását sokan igénybe veszik.

A téli időszakban mire vágyunk? Napfényre és melegre. Ha nem egzotikus vidéken élünk, vagy nem utaztunk el tengerpartra télvíz idején, akkor bizony a szolárium adhat vigaszt, meleget és fénypótlást.
Volt idő, amikor a szépségideál azt diktálta, hogy minél fehérebb bőrű legyen az ember, mert annál kívánatosabb, ám mára ez átváltott a barna bőrre. A barna bőr ugyanis sokkal egészségesebben néz ki, mint a falfehér. Nem azokról beszélünk, akik túlzásokba esnek és extrém barnaság elérése után is fehérnek érzik magukat. Megvan a szolárium előnye, de figyelembe kell venni hátrányait is.

 

Az előnyök

Gyors barnaságot ad a szolárium, ezért is annyira kedvelt. Nincs szükség órákon át napoztatni magunkat ahhoz, hogy fokozatosan elérjük azt a barnaságot, amit szeretnénk. Ez fontos szempont szolárium használatakor, ugyanakkor nagyon jól esik, hogy meleg környezetben tölthetünk néhány percet. A fény és meleg együttese jót tesz a lelkünknek is. A szolárium használata jótékony hatással van a bőrproblémákra és segíti a szervezetünket a D-vitamin termelődésében.

A hátrányok

A mesterséges barnulás azt jelenti, hogy nincs szükség a napozóágyon izzadni, hanem elég néhány percet a berendezésben tölteni és fokozatosan barnulhat a bőr. A gyors barnulás azonban nem jelent garanciát arra, hogy meg is marad, ugyanis sokkal hamarabb kifakulhat a bőr. A szoláriumozás nemcsak a bőr barnulását, de az öregedését is felgyorsítja. Használatával elveszíti a bőr a rugalmasságát, dehidratálttá válik és megjelennek a ráncok. Ami miatt óvva intik a bőrgyógyászok a barnulni vágyókat az, hogy a melanómás betegségek száma riasztó mértékben megnövekedett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)