Jump to content

Szívesen színesben télen is

2020. 12. 15. 19:00

A tél színei sötétek. Szürke, fekete. A kevés napfény, a természet komorsága arra késztet, hogy otthonunkba teremtsünk fényt, meleg színekkel hozzuk vissza a hangulatunkat.

A tél azonban nemcsak a természetben mutatkozik meg ridegen, hanem akár a viseletünkben is. Már rég előkerültek a szekrényből a vastagabb darabok. A vastag kabát, sapka és sál alapdarabok. Csak kevesen vesznek magukra ebben az időszakban is színes darabokat. Valahogy általános az a berögzülés, hogy télen a komor színű darabokra szavazunk. Ha megfigyeled az embereket, ilyenkor barna, fekete, szürke, sötétkét öltözékhez ragaszkodnak. Sok esetben ennek technikai oka is van, mondjuk kevésbé látszik meg a kosz a sötét darabokon, nem észrevehető annyira, ha sáros időben felcsapjuk a nadrágra a sarat. Ebben a komorságban is szükség van a színekre, mert azok kihatnak a hangulatunkra. A vidám színek konkrétan gyógyítanak, jó kedvre derítenek.

Fekete helyett színes kabát

A kabát egy általános viselet télen, amelyet mindenki lát, ezért meggondoljuk, hogy milyet vásárolunk. A jó meleg darabon túl azonban a színre is érdemes figyelni. Egy feltűnő szín magára vonja a figyelmet, ezért azt érdemes tudni, hogy ha el szeretnél a világ elől tűnni, akkor egy színes kabát nem fog segíteni ebben. Azért nem árt, ha van egy ilyen darabod, mert ha épp megmutatni szeretnéd magad, kinyílsz, akkor egy színes kabát kiemelhet a tömegből.

Színesben a lábak

Egy nőnek amúgy sem mindegy, hogy mit visel a lábán, de télen sem kell csak a barnában, feketében, szürkében gondolkodni. Egy nem harsány viselethez választott színes csizma annyira feldobhatja a szettet, mégsem érzi úgy hogy ez túl sok. Bátran vásárolj színes csizmát, cipőt. Amikor úgy tartja kedved, viseld bátran.

Sapka, sál és kesztyű színesben

Állandó téli kiegészítőnk is lehet színes. Egy fekete, sötét kabáthoz nagyon is illő darabok lehetnek, amelyek nemcsak rád vannak jó hatással, de a külső megítélés szerint is vidám személyiségnek tűnhetsz.

Színes maszk

A koronavírus-járvány idején a maszk állandó tartozékunk. A millió változat közül keress olyat, ami színes, szívednek kedves és bátran viselsz.

Táska a feketén túl

A fekete mindenhez megy, ahogy a fehér is, de táskában annyira elcsépelt. Ha többre vágysz, színesebbre, engedd meg magadnak, hogy a táskád rikító legyen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)