Jump to content

Hová kerüljön a ruha, amíg nem veheted fel?

2020. 11. 18. 19:00

A 2020-as év csak kevés házasulandó párnak kedvezett. Volt, aki éppen a vírus két hulláma közötti időre tudta időzíteni, másoknak halasztaniuk kellett az eseményt.

Az életüket összekötni kívánó párok legtöbbje úgy képzeli el ezt az eseményt, mint életük egyik meghatározó történése. Azaz emlékezetessé, eseménydússá, meghitté szeretnék tenni azt a napot, amikor összeházasodnak. Teljesen rendjén van ez a vágy, azonban egy nagyobb szabású esemény lebonyolítása komoly szervezést is igényel.

Sokan megtapasztalták, hogy milyen egyszerűen lerombolhatja valami az aprólékosan kidolgozott tervet, így nagyon sok pár kényszerült lemondani és az időpontot áttolni egy későbbire annak érdekében, hogy az esküvőt és a lakodalmat a tervezetten tudják lebonyolítani.

Lehetőség van a koronavírusos helyzetben is házasodni, azonban csak a legszűkebb családtagok lehetnek jelen a ceremónián. A házasulandóktól függ, hogy ez megfelel-e számukra, vagy pedig ragaszkodnak saját elképzeléseikhez.

Házasságkötésünkkor úgy gondoljuk, hogy ez egyszer fog megtörténni az életünkben, ezért, ha megtaláljuk az igazit, és eljön az ideje, akkor meg szeretnénk adni a módját a nagy napnak. Éppen ezért a koronavírus-járvány újbóli megjelenése miatt sokan döntöttek úgy, hogy az időpontot módosítják. A menyasszonyok már jóval a nagy nap előtt beszerezhetik álom ruhájukat, amelyben a boldogító igent szeretnék kimondani, ezért sokan kényszerülnek arra, hogy a ruhát még jó darabig a szekrényükben tartsák.

Zsákban

Akinek már megvan az esküvői ruhája, de még idő, amíg magára tudja venni, addig zsákban, a szekrénybe akasztva tárolja. A portól és a nedvességtől is megóvó zsákot érdemes használni, de ami az előnye, az lehet a hátránya is. Időnként érdemes a ruhát megszellőztetni, mert bebüdösödhet a ruha. Még inkább igaz ez, ha a szekrény, amelybe a ruha van akasztva, közel van a konyhához, így a sütés-főzés során minden ruhanemű — így a menyasszonyi ruha is — magába szívhatja a kelletlen szagokat. A szellőztetés és a tisztíttatás célszerű.

Ha még van idő

Logikusnak tűnik, hogy a ruhát a szekrényben tároljuk a nagy napig, azonban ha túl sokáig lógva tartjuk a gyönyörű darabot, akkor egyes pántok megnyúlhatnak és engedhetnek annyit, hogy mire viselni akarjuk, nem úgy fog állni rajtunk, mint kellene. A flitterekkel, kövekkel díszített, pántos ruhákra ez különösen igaz. Jól lélegző természetes anyagba érdemes gondolkodni, amely akár az ágy alá fektetve is helyet kaphat.

Sárgaság

Nem kell a hófehér anyag besárgulásától tartani akkor, ha nedvességtől és vegyszerektől mentes helyen tartjuk a ruhát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)