Jump to content

Mindenki maga dönti el – smink vagy nem smink

2020. 11. 12. 19:00

Számít a külső, a megjelenés. Abban a világban, amiben most élünk, különösen nagy jelentőséget tulajdonítunk a külsőségeknek.

A divat követése, a manikűr, a fodrász gyakori felkeresése teljesen hétköznapinak számító, mint ahogy sok nőnek a sminkelés is. Aki ezek ellenére sem elégedett a kinézetével, további praktikákat, szépségipari termékeket választhat, a drasztikus megoldást pedig a plasztikai műtét jelentheti. Ez utóbbi mindenképp olyan beavatkozás, amely szánt szándékkal változtatja meg az embert. De már maga a sminkelés is egy álarc.

Vannak nők, akik nem indulnak úgy el otthonról, hogy arcukat teljes díszbe ne öltöztetnék. A sminkelés kiemelheti a pozitívumokat, optikailag karcsúsíthat, telíthet, de annak állandó alkalmazásával a bőrt nagyon igénybe vesszük és egyfajta maszkként viseljük, amely egészen mást mutathat, mint a valóság.

Sok olyan fotót, videót lehet az interneten találni, amely bemutatja, hogy az erős bőrhibákat milyen hatékonyan képes eltüntetni a jó smink és milyen hibátlannak tűnővé teheti az. A smink semmiképp sem természetes. A természetes az, hogy semmilyen terméket nem kenünk arcunkra. A smink tehát egy álca, aki pedig sminkeli magát, az álarc mögé bújik?

Vannak női ismerőseink, akik naponta sminkelik magukat, tehát ezt az arcukat és megjelenésüket ismerjük. Ha egyszer mégis smink nélkül látjuk az állandóan sminkelőket, felmerül a betegség, a szakítás gondolata. Egyszóval egyáltalán nem látjuk szépnek őket. Az erősebb smink, de igazából a természetesebb, de mégis állandó sminket viselőket pedig az a vád éri, hogy a festékek mögé bújnak. A smink túl mű, ezáltal az állandó sminkelés művivé teszi a nőt.

Smink vs. természetes

A természetest sem ítéli mindenki szépnek. A természetes ugyanis lehet sápadtabb, fakóbb, nyúzott, így aztán ez legalább akkora önbizalomromboló lehet, mint az, ha valaki állandóan talpig sminkben hajlandó csak kimozdulni. Nehezítik a helyzetünket a mai szépségideálok, ezért üde színfolt az, amikor egy sztár megosztja ébredés utáni, smink nélküli valódi arcát. Ilyenkor rádöbbenünk, hogy a vásznon magát megvillantó híresség is pontosan ugyanolyan ember, mint mi vagyunk. Ők sem feltétlenül szépek reggelente, még ha a dal így is szól.

Az, hogy ki és melyik utat választja — sminkelés vagy természetesség —, saját ízléstől és döntéstől függ és csak egy lényege, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)