Jump to content

Legyél hatékonyabb, ha krémet viszel fel

2020. 11. 10. 19:00

Nemcsak másféle típusú, anyagú termékeket kell használnunk ősszel és télen a szépségünkért és a bőrünk egészségéért, hanem máshogyan kell azokat felvinni is.

Az arckrémeknek az a lényege, hogy ápolják, hidratálják a bőrt. Megszokott rutinnal végezzük akár naponta, de nem biztos, hogy annyi hatóanyag szívódik fel, amennyi tényleg benne van. A télhez közeledve pedig pontosan erre lenne nagyon nagy szükség. Amiért megvásárolunk egy terméket, azt képes legyen nyújtani. Tudtad, hogy nem a krémen múlik, hanem rajtad, hogy a leghatékonyabb legyen a krémed?

Eleve függ a bőrünktől, hogy milyen mértékben képes befogadni a kenceficét, de erre rá is segíthetünk.

Arctisztítás

Mindenkori nagyon fontos mozzanat. A bőrápolás nem létezik arctisztítás nélkül. A megfelelő arctisztító választásával és használatával akár egy mozdulattal eltávolítható mindenféle szennyeződés a bőr felületéről.

Gőzös

Az arc gőzölése kitágítja a pórusokat, felpuhítja a bőrt, amelynek következtében az elhalt hámsejteket is könnyebben eltávolíthatóvá válik. A hideg időben ez a művelet nem is esik rosszul, ráadásul így garantálni lehet a bőr, a pórusok tisztaságát.

A nedves is legyen meleg

Gőzölés, fürdés után a bőrünk meleg, amely ugyancsak hozzájárulhat ahhoz, hogy az arckrémben található anyagok legtöbbje és a leggyorsabb módon felszívódjon.

Nedvesen a legjobb

Emlékszem, amikor gyerekként anyukámat figyeltem. Mindig benedvesítette az ujját, mielőtt az arckrémbe mártotta volna azt. Tudott valamit. A nedves bőr ugyanis átereszti a hatóanyagokat, a száraz kevésbé. A megtisztított arcbőrt érdemes tehát benedvesíteni annak érdekében, hogy a felvitt arckrém mélyre tudjon hatolni.

Arcmasszázs

Amikor a krémet visszük fel az arcunkra, akkor ne csak arra törekedjünk, hogy a leggyorsabban megtörténjen ez a művelet. Szánjunk rá kis időt, hogy belemasszírozzuk a bőrbe a krémet. Nemcsak hatékony, de a bőrnek is jót tesz ez a masszázs, mert feszesíti, segíti a kollagéntermelést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)