Jump to content

Hajas probléma, rossz szokás

2020. 11. 05. 19:00

Bármilyen szépségipari termék között válogatva, hatalmas kínálattal találjuk magunkat szemben. A több nem jelenti azt, hogy könnyebb a választás.

A drogériák, boltok polcain kiállított termékek csalogatják a tekintetünket, és mind igyekszik felhívni magára a figyelmét. A marketing, a csomagolás sokat jelent a vásárló számára. Az sem mindegy ám, hogy mit tartalmaznak a kozmetikumok. Újból időt töltünk el a polcok között, hogy átvizsgáljuk mire való a termék, milyen hatóanyagokat tartalmaz, milyen az ár-érték aránya. A samponok, balzsamok és a hajat, fejbőrt tápláló, regeneráló termékek tömkelege akarja azt, hogy megvásároljuk.

Ezt tudtad?

Mindegy, hogy milyen szuper terméket vásárolsz, ha a hajmosást már a vízzel elrontod. Egyáltalán nem fektetünk arra hangsúlyt a vízre, sokkal inkább a terméktől várjuk a csodálatos haj eredményét, vagy probléma esetén annak megoldását. Márpedig a víz hőfoka nagyban befolyásolja hajunk állapotát. A meleg víznek megvan az az előnye, hogy megnyitja a fejbőr pólusait, amelynek köszönhetően a sampon, balzsam hatóanyagai könnyebben jutnak be és hatékonyan kezeli, a hajszálakat. Ám, ha túlságosan meleg vízzel mosunk hajat, azzal nemhogy szépítjük magunkat, de szárazzá teheti a fejbőrt, amely korpásodást eredményezhet. Ugyanígy ártalmas lehet a hideg víz is, mert az lezárja a pólusokat és bár a káros anyagok sem szívódnak fel a fejbőrön keresztül, de a hajszálak így lelapulnak, tartás nélkülivé teszik a frizuránkat.

Mi a helyes?

Az arany középutat választva kerüld a meleg és a hideg vizet is, ezért langyos vízzel érdemes leöblíteni első körben a hajat. Nyugodtan használjuk a megszokott és kedvelt samponunkat. Alaposan mossuk át a fejbőrt. Ne vakarjuk a bőrt, nehogy felsértsük a körmünkkel a felső hámréteget, majd a sampont mossuk le. Ugyanúgy langyos vízzel dolgozzunk. A fejünk bőre nagyon érzékeny, így a meleg víz akár meg is égetheti. A megoldás tehát még mindig a langyos víz marad. Ügyeljünk arra, hogy jól kimossunk a hajunkból a sampont. Következhet a balzsam felvitele a hajra. A hatóanyag felszívódása érdekében hagyjuk a hajunkon néhány percig. Miután ez megtörtént a kondicionálót hideg vízzel zuhanyoztassuk le a hajunkról. Sokan ezt egyáltalán nem tudják és nem is így csinálják. A h hideg víz lezárja a pórusokat és a szennyeződéseknek stop táblát mutat.

Nem olyan bonyolult ez, mégsem így szokták sokan végezni a hajmosást. Ezen a szokáson pedig a minőségi termékek sem biztos, hogy tudnak segíteni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)