Jump to content

Magas sarkokon is kényelmes lehet

2020. 09. 29. 19:00

Van az a mondás, hogy ami jó, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen, vagy pedig káros. A magas sarkú cipő se nem hizlal, se nem erkölcstelen, de nem is feltétlenül egészséges.

Mégis sok nő érzi úgy, hogy lábait kényelmesnek nem mondható cipőbe préselje bele. Egyes magas sarkú topánok csak kényelmetlennek tűnnek, de viselőik váltig állítják, hogy számukra nem az. Mások csak alkalmakkor, ünnepélyes viselet során kényszerítik lábaikat tűhegyes cipőkbe. Aztán vannak azok a magas sarkú darabok, amelyek tényleg kényelmesebb viseletet jelentenek, de akkor sem egész napra.

A nő, ha meg akarja adni a módját, nőiesen, igényesen szeretne megjelenni, szinte bizonyára magas sarkú cipőben gondolkodik. Akkor is, ha tudja, hogy nem feltétlenül lesz számára a legoptimálisabb megoldás. Van, aki napi szinten magas sarkút visel, míg mások számára a néhány órás tipegés is kínszenvedés. Mindegy, hogy melyik oldalt képviseljük, a legfontosabb az, hogy a magas sarok se jelentsen egyet a kínszenvedéssel.

A kényelmes tűsarok

Már a vásárlással kezdődik a kényelem megteremtése. Ismerni kell a saját lábunkat és ahhoz mérten szükséges cipőt vásárolni. Azaz ügyelni kell a talp és a lábfej szélességére. A másik sarkalatos pont a sarok figyelembe vétele. Aki csak alkalmanként dugja a lábait magas sarkú cipellőbe, az ne nagy sarkú cipőkben gondolkodjon. Ezáltal jobban megkímélhető a talp, az egész láb. Ügyelni kell a pontos méretre, mert a kicsi mindenképp kegyetlen fájdalmat tud okozni, de a túl nagy cipő sem garantálja a kényelmet.

A magabiztosabb járás és a nagyobb kényelem érdekében a magas sarkú cipőket nem túl sűrűn viselők számára lehet gondolkodni a platformokban is. A magasabb sarok mellé magas talp is jár, így az kényelmesebbé teszi a létet és a járást is.

A kényelem biztosítása érdekében nem árt beszerezni géles talpbetétet, amelyek nem engedik elmozdulni a lábakat, így nem tudja kidörzsölni a cipő anyaga az érzékeny bőrt. Még emellett is szinte kötelező darabja legyen a női táskának a sebtapasz.

Mielőtt élesben bevetnénk a cipőt — legyen az teljesen új vagy csak ritkán használt darab —, érdemes a cipőt már napokkal a használat előtt próbálgatni. Sőt mielőtt élesben történne a magas sarkú cipő viselése, nem árt a lábakat bemelegíteni. Amikor ugyanis nincs hozzászokva a boka, a talp ehhez az álláshoz, egészen más izmokat, csontokat terhelünk meg. Érdemes kicsit nyújtani, bemelegíteni mielőtt beletuszkolnánk a lábunkat a cipőbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)