Jump to content

Zsíros bőrre természetesen

2020. 08. 25. 19:00

Fénylő, vörös pattanásoktól éktelenkedő arcbőr a tinikor egyik jellegzetessége lehet. Mindezt a hormonok indítják be és elfogadjuk, hogy ez egy múló állapot.

Idővel és a hormonháztartás normalizálódásával megszűnnek a pattanások is, a bőr zsírosságából is veszíthet. Csakhogy, aki arra hajlamos, ez az állapot felnőttként is megmaradhat és folyamatos küzdelmet jelenthet a pattanásokkal, mitesszerekkel.

A bőr típusának felismerésével, beazonosításával és a megfelelő termékek használatával nagyban javítható a zsíros bőr állapota. A zsír ugyanis védelmi funkciót is betölthet. A vékony réteg, ami a bőrön képződik, az a szennyeződésektől is védelmet biztosít. Azt már tudjuk, hogy a bőr zsírosságáért a hormonok a felelősek. Ezek közül is a férfi nemi hormon, a tesztoszteron készteti a faggyúmirigyeket fokozott termelésre. Mára már rengeteg kozmetikai termék közül válogathatunk. A zsíros bőrre különösen fókuszálnak, így megtalálhatjuk azokat az arclemosókat, tonikokat és krémeket, amelyek segítenek kordában tartani a faggyútermelődést az arcbőrön. Ezeket a termékeket használjuk minden nap, ha zsíros arcbőrrel rendelkezünk. Törekedni kell arra, hogy a lehető legvékonyabb filmréteg maradjon meg a bőrön és nyugodtan alkalmazható a bőrradír is, ami az elhalt hámsejteket is eltávolítja. Gyulladt, pattanásos bőrt is lehet sminkelni. Sőt az lenne a cél, hogy a bőrhibák ne legyenek szem előtt. Azonban sminkelés előtt mindenképp gondolni kell az arctisztításra, mint ahogy a smink eltávolítására is különös gondot kell fordítani zsíros bőr esetén. A mesterséges termékek mellett alkalmazhatunk természetes kozmetikumokat is. Olyanokat, amelyek a konyhánkban is megtalálhatók.

A paradicsomnak most van idénye, de ez a zöldség bármikor beszerezhető, ami azt is jelentheti, hogy bármikor készíthetünk paradicsomos arcpakolást. A paradicsom gyulladáscsökkentő hatása miatt is kedvező, de zsírtalanítja is a bőrt, és még táplálja is. A paradicsom szeleteket is az arcunkra fektethetjük, de ha a paradicsom levét kinyomjuk, hozzá búzalisztet keverünk, hogy kenhető masszát kapjunk, kész a pakolásunk. Felkenése után hagyjuk megszáradni, majd dörzsöljük le, és jöhet az arcmosás.

Az egyik legismertebb természetes pakolás alapanyaga az élesztő. Az 5 dekányi élesztőhöz adjunk egy kis citromlevet, kamillát és annyi joghurtot, hogy kenhető elegyet kapjunk. A felkent maszkot hagyjuk az arcunkon legalább negyed órán át, majd mossuk le. A különböző hatóanyagok gyulladáscsökkentő és tápláló hatásának köszönhetően a bőr szinte felüdül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)