Jump to content

Félhosszú macera nyáron

2020. 08. 17. 19:00

A strandolás, napozás időszakát éljük, így naponta akár többször is érheti a hajunkat víz. Mindegy, hogy hosszú vagy rövid a haj, a szárítás roncsolja a hajszálak minőségét.

Rövid vagy félhosszú haj. Micsoda szerencse, gondolják sokan. Azzal nem kell annyit bajlódni. Az igazság azonban az, ha hagyjuk, hogy magától száradjon meg, akkor csak nagyon ritkán áll úgy a rövid, a félhosszú haj, hogy azzal az utcára kimerészkedjünk. Ilyen szempontból még macerásabb, mert hajformázóval, szárítóval kell frizurát varázsolni. Nyáron, hosszú haj esetében azonban ténylegesen elég a szabad levegőn megszárítani. Ha félhosszú frizurával rendelkezel, és a rekkenő hőségben nem szeretnél hajat szárítani, akkor van néhány tippünk, hogyan úszhatod meg úgy, hogy még ki is nézzen valahogy a hajad.

Konty lent

Akár a rövidebb hajból is összefogható a tarkón a haj, de ha még egy kontyhoz is elegendő hosszúságú, akkor lazán fogd azt a tarkódra. Nem idegesít a nyirkos haj, mutatós és mindeközben jól szárad a haj.

Konty fent

Nagy slágere van a fejbúbon összefogott kontynak, amely garantálja, hogy a nyak, a tarkó megfelelően levegőzzön. Ez a hajviselet is öltöztet és egyáltalán nem kell tovább foglalkozni a frizurával, mert az mutatós.

Konty felesben

Még kényelmesebb viselet lehet a félig kontyba, félig szabadon hagyott frizura. Csak a hajkoronád felső felét tűzd pici kontyba, a többit hagyd szabadon lógni. Használhatsz csatokat, hajgumit a konty rögzítéséhez, dekoráláshoz. Nemcsak kényelmes, de lazán elegáns kinézettel állhatsz mások elé.

Dupla konty

Bohókás, nagyon laza megjelenést kölcsönöz, ha a kettéválasztott hajadat két kis kontyba felkötöd. Ugyancsak jól szellőzik a nyak, a tarkó és kellemes viseletté válhat.

Konty helyett

Ha jóval szabadabban szeretnéd a hajszálaidat engedni, mert nem vágysz arra, hogy megint húzza a hajgumi a hajadat, de idegesít az arcodba omló hajtincs, akkor azt össze is foghatod, egy vagy több kis copfba. Vékonyabb fonattal is megoldható ez a probléma és a homloknál feltűzött tincsek is sokkal kellemesebbé tehetik a viseletet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)