Jump to content

Az igényesség a részletekben is rejlik

2020. 08. 07. 19:00

A külsőségekre való igényesség saját szempontunkból is fontos, de természetesen az sem mellékes, hogy mások hogyan ítélnek meg.

Ha adunk magunkra, akkor bizony olyan apróságokra is figyelnünk kell, amire lehet nem is gondolunk, hogy kívülről egészen mást látnak, mint ahogy mi gondoljuk.

A divat és a kopott

A divat követésével újabb és újabb darabokra tehetünk szert és büszkén viselhetjük azokat, azonban vannak olyan megszokott és szeretett kiegészítőink, amelyekhez végletesen ragaszkodunk. Vagyis, ha egy igazán ízléses ruhához egy megkopott, de szeretett táskát, övet, cipőt veszünk fel, az összhatást nemhogy nem elemi, de le is húzza.
Nemcsak a megfakult, kopott kiegészítők okozhatnak az esztétikai kivitelezésben csorbát. A kopott és kifakult, kinyúlt ruhadarabok sem az igényességet mutatják. Bármennyire is ragaszkodunk egyes darabhoz, be kell látni, ha lejárt az ideje, és esetleg otthoni viseletnek lesz jó.

Piszkos

Nemcsak a megkopott darabok rontanak az összhatáson, hanem a koszos kiegészítők. Elég kiábrándító látványt nyújt valaki, aki amúgy rendezett megjelenésű, azonban a lábbelijére nem ügyel eléggé. Kár azt gondolni, hogy a lábainkra kevésbé figyelnek, emiatt hanyagabbul kezeljük a cipőket. A cipők ugyanúgy vonzzák az ember tekintetét, így a pozitív megítélés szempontjából nagyon fontos a tiszta lábbeli.

Lenőtt, elkenődött

Aki nem tudja smink nélkül elképzelni azt, hogy az utcára kilépjen, nem árt, ha tart magánál tükröt és időnként belepillant, hogy minden a helyén van-e. Az elkenődött rúzs, szájfény, a lecsorgott szemfesték kiábrándító látványt mutat. Nem árt, ha van nálunk a korrekcióhoz sminkeszköz, vagy esetleg nedves kendő, hogy a szükségtelen festéket eltávolítsuk.
A kócos, rendezetlen szemöldök, a lenőtt haj, a korpa megjelenése a vállon sem a legjobb megjelenést kölcsönzik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)