Jump to content

Fiatalodj az öltözékeddel

2020. 07. 24. 19:00

Nagy hangsúlyt fektetünk a külsőségekre. A divat mindig is számított, mert a beilleszkedés részeként is alkalmazható eszköz, valamint a ruháinknak egyéb funkciói is vannak.

Az öltözködés tehát nem elhanyagolható, ha csak a védelmi részében gondolkodunk is. Véd a tűző naptól, a hidegtől, a kisebb sérülésektől is. Ezen túlnőve természetesen az esztétikai oldalát is figyelembe vesszük. Van, aki különösen ügyel arra, hogy minden nap – akár még otthon is – teljesen tökéletes összhangban legyen az öltözéke.

Igyekszünk megtalálni azt a divatirányzatot és azokat a ruhákat, amelyeket magunkhoz közel érzünk színben, mintában, stílusban. Az, hogy mit viselünk, és mi áll igazán jól, nem mindig mérjük fel reálisan. A külvilág azonban sok mindenre rávilágíthat, de sokat jelenthet néhány jó tanács is, amelyet érdemes megfogadni, ha a legjobbat szeretnénk magunkból kihozni.

A fekete slankít, tartja a mondás, ezért sokan öltik magukra a mi kultúránkban gyász színű ruhákat. Nemcsak azzal a kérdéssel mehetünk szembe, hogy „ki halt meg?”, hanem a feketébe való öltözés öregít. Akárhogy örök és sosem megy ki a fekete a divatból, érdemes odafigyelni, hogy ha mégis feketét választunk, legyen színes kiegészítő rajtunk, amely viszont oldja a gyászos megjelenést.

Ha pedig már a kiegészítőkről van szó. Reneszánszukat élik a bizsuk és kimondottan tudnak öltöztetni, de azokkal is csínján kell bánni, mert bazári majmot is csinálhatunk magunkból és nem a fiatalosságot fogja hirdetni, mint szeretnénk. A vékonyabb, de stílusos ékszerek sokkal légiesebbé teszik a megjelenésünket, így mellőzzük a vastag, lesúlyozó ékszerek használatát.

A korunkkal muszáj megbékülnünk, hisz az idő mindenki felett telik. Ahelyett, hogy túlzottan szembe mennénk a korunkkal, válasszunk olyan öltözéket, amely a stílusunkat is jól mutatja, de nem akarunk mindenáron fiatalabbnak tűnni. A túlzások ugyanis nagyon felhívják magunkra a figyelmet, azonban a megítélés nem a legpozitívabb lesz. A legújabb divat nem jelenti azt, hogy mindenkinek jól áll, így követni sem érdemes. Sokkal célszerűbb a klasszikus darabokhoz visszanyúlni, amelyek kortalanok, de jól állnak, mintsem belepasszírozni magunkat olyan öltözékbe, amely nevetség tárgyává tehet minket. Ügyelni kell a színek használatára, a mintákra és az anyagválasztásra is. Némelyik anyag ugyan kényelmes viselet lehet, de ha éppen ott simul a testhez, ahol mi nem szeretnénk, abban mégsem fogjuk jól érezni magunkat.

Ahogy telnek az évek, úgy kényszerülhetünk rá a szemüveg napi szintű használatára. Egyben remek öltöztető eszközzé is válhat, ha nem ragaszkodunk a régi keretünkhöz. Érdemes váltani még a jól megszokott szemüvegkereten is, mert sokat fiatalíthat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)