Jump to content

Arcpermet, egy jó nyári társ

2020. 07. 01. 19:00

A nyári hőséget a vízparton, a klimatizált, vagy lehűtött helyiségekben, otthonunkban, hűs folyadék pótlása mellett a legjobb átvészelni.

A folyadékpótlás mindenkor feladatunk a test egészségének fenntartása érdekében, azonban nemcsak belülre értendő, hanem a bőrünk számára is jól jöhet. Nemcsak hidratálja, de hűti is a víz a testünket, ezáltal pedig komfortosabban érezhetjük magunkat, jobbá válik még a hangulatunk. Nem véletlenül keressük fel a strandokat, vízparti helyeket. Igényünk van rá. Ugyanígy a bőrünket is hidratálni szükséges, hiszen a napsütés szárítja a bőrt, a magas UV-sugárzás leégeti és egyben roncsolja a bőrszövetet. A napégés elleni védelemben segíthetnek az arckrémek és a napégés elleni naptejek is. Ha azonban arra vágyunk, hogy bőrünk lehűljön és hidratálódjon is, akkor van egy sokkal jobb termék is.

Nem árt, ha a női táska bugyraiban a kánikula idején mindig ott rejtőzik egy arcpermet. Ez a termék azonban bármikor máskor is jó szolgálatot tesz, nemcsak a hőségben, de kétségtelen, hogy legnagyobb hasznát akkor vesszük. Az arcpermet egy apró kis szépségipari termék, amely a hidratálást és a hűsítést hivatott hatékonyan és könnyedén teljesíteni.

Nyaranta sokkal inkább gondolunk a folyadékpótlás fontosságára. A hőség segít abban, hogy odafigyeljünk arra, mennyit iszunk. A folyadékfogyasztás kulcsfontosságú a nagy hőségben, így belülről segítjük a szervezetünket, de a külső hűtés is olyan fontos.

Az igazán nagy kánikulában szeretjük elkerülni a sminket. Természetesen alkalmakkor viseljük, de ha nem muszáj, nem terheljük bőrünket plusz rétegekkel. Még a hidratáló krémek használata is lehet kellemetlenebb az igazán nagy meleg idején. Ilyenkor jön jól a bőrtípusnak megfelelő arcpermet, amelyben megtalálható olyan ásványi anyag és antioxidáns, amely táplálja a bőrt, de egyben nincs az az érzetünk, hogy terheljük a bőrünket. Ebben az időszakban a megfelelő arcpermet a hidratálókrémet is kiválthatja. Sőt a más bőrápolók hatását is felerősítheti, segítheti. Ha van a táskánkban arcpermet, és a nap megpirította a bőrünket, esetleg viszketést tapasztalunk, a permet segítéségével még ezek is orvosolhatók.

Az arcpermet és az alapozó együttes használata abban segít, hogy az alapozót lazább rétegben lehessen felvinni a bőrre, így kevésbé érezzük kényelmetlennek a smink viseletét.

Az arcpermetek közül azt kell kiválasztanunk, amely a bőrtípusunkhoz leginkább illik. A zsíros arcbőrrel rendelkezők azt szeretnék elérni, hogy a hőségben ne csillogjon a bőrük, ezért számukra a levendulás arcpermet használata lehet a legjobb választás. Ezzel szemben a száraz bőrtípusúak a hidrogénnel dúsított vagy rózsavizes arcpermetet használják. A gyulladt bőrre legalkalmasabb permet lehet a zöld teás permet, amely csökkenti a gyulladást.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)