Jump to content

Nyári bőrápolás és smink

2020. 06. 12. 19:00

Esős nyarat élünk, ami azt jelenti, hogy számolnunk kell csapadékkal, párával, ugyanakkor tikkasztó hőséggel is. Így még a sminkelés, a szépítkezés is más lehet.

A nyári bőrápolás is egészen más, mint a hűvösebb évszakokban, vagy akár tavasszal, de még s sminkelés is. Sőt vannak olyan megszokott tevékenységeink, amelyeket a nagy hőség idejére ki kell iktatni az életünkből. Nem kell lemondani teljesen, de ha azt szeretnénk, hogy bőrünk szép legyen, akkor érdemes mellőzni az olyan bőrradírok alkalmazását, amelyek drasztikusabb formában távolítják el az elhalt hámsejteket. A nyári napsugárzás éppen elég megterhelést jelentenek a bőrnek, nem kell még az apró szemcsékkel felsérteni az arcbőrt. Ősszel újból használatba kerülhetnek ezek a bőrradírok. A hámlasztó készítmények közül is kerüljük nyáron az AHA-s termékeket, mert azok csak még érzékenyebbé teszik a bőrt. Helyette a BHA vagy PHA hámlasztót használjuk.

Divatos ma retinolos termékeket használni a ráncok eltüntetése, megelőzése érdekében, azonban a nyári napsugárzás esetén mégsem ajánlott, mert fokozza a bőr fényérzékenységét. Ha nem szeretnénk úgy érezni, hogy az arcbőrünk nem jut levegőhöz, akkor az arckrémeket most felválthatjuk vizes alapú, gél változatú arcápolóval. A hidratáltság mindenkor nagyon fontos, nyáron fokozottan igaz el, de kimondottan jól eshet a hőség idején a hidratáló arcpermet.

Ezeket akkor is érdemes használnunk, ha nem szoktuk a mindennapokban sminkelni magunkat.

Vannak, akik smink nélkül ki sem teszik otthonról a lábukat. Az arcápoló termékeken túl ők a sminktermékeket is naponta alkalmazzák. Nyáron azonban ügyelni kell arra, hogy ne csak a külcsínre koncentráljunk, hanem a fényvédelemre, a bőrápolásra is, ezért a rétegzésre figyelni kell. A hidratálás érdekében szóba jöhet az arcpermet vagy hidratáló esszencia, majd a fényvédő, végül pedig a smink. Gondolkodhatunk olyan megoldásban, hogy a hidratálás után színezett fényvédőt viszünk fel az arcbőrre, esetleg maga a hidratáló tartalmaz eleve fényvédőt.

Nyáron nemcsak az arcbőrünkre kell jobban figyelnünk, hanem az egész testünkre, de testápolókból is olyat érdemes választani, amely nem túl sűrű, hogy gyorsabban fel tudjon szívódni. Ebben az esetben is megfelelő megoldást jelenthet a géles állagú termék használata. Ha még ezt is soknak érezzük, akkor frissítő választás lehet a testpermet, amely hidratál, illatosít és hűsít is egyaránt, ráadásul bárhová magunkkal vihetjük és komfortosabbá tehetjük nyári napjainkat.

Míg az arcon kerülni kell a szemcsés radír használatát, addig a test már részén érdemes apró szemcséjű testradírt alkalmazni.

Ne feledkezzünk meg a hajunkról sem, mert a napfény azt is éri. A fényvédő spray, permet a hajunkat is védi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)