Jump to content

Már profin sminkelünk, tegyük így sminkeltávolítással is

2020. 06. 04. 19:00

A karantén ideje alatt sokan kezdtek bele a főzéstudomány tökéletesítésébe, a sminkelési technikák elsajátításába. Volt rá idő bőven, valamint az érintkezések minimalizálása érdekében erre is voltunk kényszerítve.

Volt, aki a profizmus szintjére emelte a sminkelést és arról az általa készített és megosztott videók is tanúsítják, valamint ötletet adnak mások számára is. Nos, számtalan sminkelési tanácsot találhatunk az interneten bogarászva, és bizonyára sokan azt gondolják, hogy a kencéket is jól távolítják el nap végén a bőrükről. Vajon tényleg így van ez?

Kevésbé élik át a helyzetet és problémát azok, akik csak alkalmanként sminkelik magukat, azonban nagyon sok nő mindennapi mozzanatként használja a sminkeszközöket, termékeket, így a napi rutin részét képezi a smink eltávolítása is. Ahhoz, hogy helyesen tegyük meg mindezt, szükségünk van a smink eltávolításához szükséges készítményre és eszközre. Ezzel garantálhatjuk azt, hogy a smink alól előkerül a bőrünk és levegőhöz jut.

Többféle termékre lesz szükséged ahhoz, hogy mindent tökéletesen letörölj az arcbőrödről. Kell olyan termék, amely a szemhéjról távolítja el a sminket, de szükséged a szennyeződések eltávolítására alkalmas termékre is, és kell micellás víz is, hogy a kívánt eredményt elérd. A sminkeltávolító készítmények közül azt kell kiválasztani, amely a bőrtípusunkhoz passzol. Amennyibe mégis úgy érzed, hogy mellé trafáltál, nem találod a jót, úgy nyugodtan kérd ki kozmetikus tanácsát.

Aki naponta sminkeli magát, nemcsak a sminktermékekre kell kiadnia pénzt, hanem bizony az eltávolításához szükséges készítményekre is áldozni kell. Törődj magaddal, és válaszd a minőségi készítményeket.

A smink eltávolításának első lépéseként a szemeddel kezdd. A sima sminklemosót alkalmazhatod ha nem vízálló sminket használtál a szemednél, máskülönben szükség van a speciális szemsmink eltávolítására.

Ha a szem környéke már tiszta, akkor jöhet az arc. A már kitapasztalt és jól bevált sminkeltávolító szert a vattakorongra öntve, körkörös mozdulatokkal haladj az arc belső részéről az arc külső ívéig.

A végső simítást az jelenti, hogy a már áttörölt arcbőrre felvisszük a micellás vizet. Amennyiben a törlőkendőn, vattakorongon még mindig van elszíneződés, amely a sminkből maradt, akkor addig ismételd a micellás vizes törlést, amíg a pamacs tiszta marad. Végső mozzanatként a tonizálás jöhet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)